Locuitorii unei comune din Moldova se pregatesc de alegerile locale mai ceva ca pe vremea lui Caragiale. Duminica seara, simpatizantii PNL din comuna Popesti l-au batut pe tatal candidatului PD la Consiliul Local. Pedistul Vasile Coca a fost nevoit sa-l duca pe tatal sau la Spitalul de Neurochirurgie Iasi. Incidentul a survenit cu doar 14 zile inainte de alegerile locale, ceea ce demonstreaza clar ca lupta politica a ajuns in... ring.
La doar doua zile dupa vizita ministrului Agriculturii, Gheorghe Flutur, satenii, zgandariti de simpatiile politice, s-au dus la carciuma sa puna tara la cale. Dupa ce s-au delectat cu licori bahice, sustinatorii liberali si-au incordat muschii, s-au urcat intr-o masina si au plecat sa "colinde" pe la casele simpatizantilor democrati. ßi cum prima in drum le-a fost cea a lui Vasile Coca, candidat PD la Consiliul Local Popesti, s-au apucat sa o bombardeze cu pietroaie. Din nefericire pentru Coca, infierbantatii "politicieni" au dat nas in nas, pe drum, cu tatal sau, care a fost lasat lat intr-o balta de sange.
De asemenea, PNL-istii si PD-istii nu au precupetit nici un efort in materie de pumni pentru a obtine un loc in consiliul local. Primarul PD, Neculai Mocanu, a fost controlat de sase ori, intr-un interval de trei saptamani, de catre institutiile statului. Mocanu considera ca toate aceste controale au fost facute la comanda politica a liberalilor. Mai mult, Mocanu reaminteste si ca, anterior, a primit amenintari din partea prefectului de Iasi, Radu Prisacaru, care, intr-o discutie avuta in biroul liderului PNL Iasi, Relu Fenechiu, i-a spus direct primarului PD ca il va urmari. (R.N.)