Parlamentarii italieni si-au sustinut ieri partidele cu pumnii, dupa ce un politician din coalitia de guvernamant a premierului Silvio Berlusconi l-a insultat pe un membru al opozitiei. Maurizio Bianconi, membru al Partidului Libertatii, l-a jignit pe Franco Barbato, din partidul de opozitie Italia Valorilor, dupa care colegii lui Bianconi au tabarat cu pumnii pe Barbato, scrie Telegraph.co.uk. "Mi-au invinetit un ochi, inca imi curge sange din el", a declarat Barbato, in timp ce era transportat cu o ambulanta la spital. Intreg scandalul s-a desfasurat in timp ce parlamentarii dezbateau problema, cu miza scazuta, a finantarii unor noi centre pentru tineri.

Incidentul a reprezentat o descarcare a tensiunilor aparute in ultimele saptamani intre membrii opozitiei si cei ai guvernarii, pe fondul anuntarii unui buget de austeritate nepopular si a hotararii lui Berlusconi de a restrictiona dreptul Politiei de a face interceptari telefonice si de a impune pedepse aspre pentru ziarele care publica stenogramele unor astfel de interceptari.

Imbranceli si in Parlamentul taiwanez

Lupta politica in Parlamentul taiwanez se duce deseori la propriu, parasind taramul ideologic. La fel s-a intamplat si in urma cu doua zile, cand parlamentarii puterii si cei ai opozitiei s-au luat la tranta pe tema amendamentelor propuse la un proiect de lege. Faze demne de un meci de wrestling au fost inregistrate de jurnalistii prezenti in sala, parlamentarii imbrancindu-se, tragandu-se de haine si impartind palme in stanga si in dreapta. Mai mult, unul dintre politicienii partidului de guvernamant ar fi fost muscat de un parlamentar al Opozitiei.






Nu este pentru prima data cand Legislativul taiwanez intra in atentia opiniei publice internationale cu asemenea momente pe cat de penibile pe atat de amuzante. Anul trecut politicienii au aruncat unii in altii cu mancare si apa, imaginile inregistrate fiind desprinse parca din comediile mute.