Traian Basescu, candidatul la Presedintie al Aliantei D.A., considera ca doar o confruntare intre el si Adrian Nastase este utila electoratului, dar ca acest lucru nu-i convine acestuia.

Traian Basescu, candidatul Aliantei D.A. la Presedintia Romaniei, a efectuat sambata un turneu electoral in Craiova si Slatina. Discursul liderului PD a fost adaptat zonei, care reprezenta un bazin electoral putin favorabil D.A.
Basescu si echipa sa le-au vorbit oamenilor despre coruptia actualei Puteri, dar si despre combaterea saraciei la sate si atragerea de fonduri pentru dezvoltarea IMM-urilor in mediul rural. Liderul PD a declarat intr-o conferinta de presa sustinuta la Slatina ca actuala formula de dezbateri electorale adoptata de televiziuni nu este corecta fata de cetatenii Romaniei. El a precizat ca intalnirile in care se prezinta simultan mai multi candidati la Presedintie "nu servesc nimanui". "Ele seamana cu scoaterea la tabla a elevului Bula sa vada daca si-a facut lectiile. Elevul Bula primeste 5, 6, 7 sau chiar 10, fara ca el sa fi fost testat intr-o dezbatere in contradictoriu, ci intr-o dezbatere in care vorbeste singur", a precizat Basescu. Liderul PD a acuzat ca aceasta formula a fost gasita de televiziuni si de catre PSD pentru a se ocoli confruntarea directa.
Presedinte PD a tinut sa asigure ca, intr-o dezbatere directa, argumentele lui Adrian Nastase nu ar rezista nici in primele 30 de minute. "Eu presupun ca intr-o discutie fata in fata, Adrian Nastase are sanse sa nu intre in turul doi", a declarat Basescu. El a continuat argumentand ca, in aceste conditii, Nastase va evita pe cat posibil o dezbatere directa, iar Puterea va continua sa ascunda "adevarurile pe care le tine sub pres".

Alianta nu va colabora cu PUR si PRM

Liderii Aliantei D.A. au tinut sa asigure ca este exclus orice protocol postelectoral cu PRM si putin probabil unul cu PUR.
Calin Popescu Tariceanu a precizat ca PUR "ca structura politica si organizatorica nu mai reprezinta mare lucru". Liderul PNL si-a argumentat afirmatia pe trecerea unor grupari din cadrul umanistilor in randurile PNL si PD.
Traian Basescu a intarit afirmatia ca este putin probabila o colaborare postelectorala cu umanistii, intrucat acum sunt aliati ai PSD. "Este clar ca prin conducerea lor, sunt un partid care a optat pentru sustinerea coruptiei instaurate de Adrian Nastase si de clica lui", a declarat Basescu. El a spus ca nici nu este interesat sa-si "agate la butoniera un trust de presa, asa cum a facut PSD".