Vizita la Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) a presedintelui Traian Basescu s-a incheiat cu laude pentru lucratorii din acest serviciu de informatii. “Ne-am incheiat vizitele in cele trei servicii principale care raspund de securitatea nationala. Dupa SRI si SIE, astazi am rezervat o ora pentru STS. Dincolo de un act de politete, vizita s-a vrut si un semnal pentru conducerea serviciului ca noul presedinte nu are in intentie sa-l zdruncine prin reorganizari inutile, avand in vedere performanta acestuia. Va pot spune ca densitatea de creier din acest serviciu este cea mai ridicata dintre toate institutiile noastre de aparare“, a declarat Basescu la finalul discutiilor.
Presedintele a constatat ca STS are dotari in comunicatii compatibile cu NATO, dar ca modernizarea acestuia trebuie sa continue pentru ca Romania sa tina pasul cu tarile din Alianta Nord-Atlantica. El crede ca STS este cel mai transparent serviciu “pentru ca la el se vede si se aude foarte bine tot“.

Cu gandul la economii pentru tara

Basescu a fost atat de impresionat de performantele tehnologice si de calitatea specialistilor, incat le-a propus sa preia si alte activitati, facand referire directa la securizarea frontierelor, investitie acordata de Guvernul Nastase, fara licitatie, firmei EADS din Germania. “Cred ca STS a ajuns la un nivel la care poate fi implicat si in alte operatiuni, activitati sau investitii. O dovada a capacitatii STS este serviciul 112, care in momentul de fata depaseste cu mult tari din UE. Probabil ca va fi cazul sa analizam foarte serios daca, pentru proiectele care urmeaza a fi realizate in Romania in perioada imediat urmatoare, sa reorientam managementul catre cei care au dovedit deja o experienta si sa nu mai facem investitii inutile si costisitoare. Banuiesc ca intelegeti ca ma gandesc la proiectele de securizare a frontierelor“, a declarat Basescu.