Ponta: Basescu vrea sa desfiinteze judetele nu ca nu sunt bune, ci pentru ca nu le mai castiga PDL
Liderul PSD, Victor Ponta, afirma ca USL are strategii diferite pentru alegerile locale si cele parlamentare si ia in calcul actuala organizare teritoriala, opunandu-se propunerii PDL deoarece "Basescu vrea sa desfiinteze judetele nu pentru ca nu sunt bune, ci pentru ca nu le mai castiga PDL", potrivit Mediafax.
Presedintele PSD, Victor Ponta, a fost intrebat, vineri, intr-o conferinta de presa la Sibiu, ce strategie are USL pentru alegerile de anul viitor, daca se pregateste pentru alegeri comasate sau separate si daca ia in calcul reorganizarea administrativ-teritoriala, asa cum o propune actualul Guvern.
"Cand se vor desfasura alegerile, imi pare rau, dar nu pot spune eu. Noi traim cu speranta ca in Romania vor mai fi alegeri vreodata. In mod normal, ar trebui sa fie 2012, dar nu stim daca in iunie sau noiembrie. Daca vor fi separate sau comasate, trebuie sa avem strategii diferite. Noi credem ca e normal sa fie la termen, adica in iunie cele locale si in noiembrie cele generale. Dar chiar daca le vor face impreuna in noiembrie, noi vom participa si le vom castiga", a afirmat Ponta.
El a precizat ca USL ia in calcul actuala organizare administrativ-teritoriala - judete, orase, comune - nefiind de acord cu desfiintarea unitatilor administrativ-teritoriale pe criterii politice.
"Nu desfiintat judete si nu desfiintat unitati administrativ-teritoriale pe criteriu politic. Basescu vrea sa desfiinteze judetele nu pentru ca nu sunt bune, ci pentru ca nu le mai castiga PDL. De ce vrea sa desfiinteze judetul Sibiu? Pentru ca aici se vor bate la CJ candidatul USL cu cel al FDGR. Daca ar avea vreo sansa PDL sa castige, nu ar mai vrea sa il desfiinteze. E un act iresponsabil, tipic pentru Basescu, un personaj iresponsabil", a afirmat Ponta.
Intrebat despre candidatii USL pentru alegerile locale din judetul Sibiu, Ponta a afirmat ca acestia "vor castiga CJ si cele mai multe primarii din judet".
Ponta a spus ca este in continuare posibila "o constructie electorala comuna" cu actualul primar al Sibiului, Klaus Iohannis, care nu a fost niciodata "dusmanul politic al USL".
Victor Ponta a participat, vineri, la Sibiu, la o intalnire cu reprezentantii organizatiilor locale ale PSD, PC si PNL, in care s-au discutat strategiile pentru alegerile de anul viitor si cum pot fi maximizate sansele uniunii in acest judet.