Inpolitics informeaza: Stelian Tanase: "Basescu vrea sa-l mazileasca pe Boc pana in martie!"
Traian Basescu vrea sa-l mazileasca pe Emil Boc pana in martie si sa-l inlocuiasca cu un lider popular care sa conduca un guvern economic, pe placul Bruxelles-ului, sunt concluziile analistului politic Stelian Tanase, dupa emisiunea pe care o gazduieste la Realitatea TV, unde a avut-o ca invitata pe Elena Udrea.

"Udrea nu prea a vrut sa raspunda"

"Senzatia mea a fost ca ministrul Elena Udrea nu vrea sa raspunda la intrebarile mele referitoare la viitoarele remanieri sau la eventualitatea schimbarii totale a Guvernului, in frunte cu premierul Emil Boc. A trebuit sa o hrtuiesc cu mai multe intrebari. Am inteles ca Guvernul este incurcat si ca Traian Basescu nu a luat, inca, o decizie clara in sensul asta. Senzatia mea este ca Basescu nu s-a hotarat inca ce sa faca, sau, s-a hotarat pentru ianuarie si nu stim noi acum, in decembrie, care este decizia. Eu cred ca Elena Udrea nu a vrut sa raspunda deoarece stie ca sunt probleme si ca la Cotroceni sunt discutii in acest sens. Cand eu am revenit cu intrebarea daca va urma o schimbare totala a Executivului, cu tot cu Boc, ea nu a vrut sa raspunda. Cand am intrebat daca ea va fi prim-ministru, s-a gandit putin, si a refuzat sa raspunda. Din aceasta discutie, in primul rand, eu am inteles ca nu Boc decide ce se intampla la Guvern, ci doar Traian Basescu. In al doilea rand, cred ca Basescu nu a luat inca o decizie clara dupa Summit-ul de la Bruxelles.

"Remaniere in martie sau deloc"

Cred ca vrea ca pana in martie sa hotarasca remanierile. Spun asta deoarece asa este logic. Toate termenele de la Bruxelles sunt pana in martie. Daca se face remanierea, se face pana in martie, sau nu se mai face deloc. Parerea mea este ca Basescu vrea sa-l mazileasca pe Boc. Cu Guvernul acesta nu are nici o sansa in alegeri. Are nevoie de un lider popular care sa schimbe imaginea pe care o are Guvernul. E nevoie de un guvern economic condus de un prim-ministru care sa placa la Bruxelles. In momentul in care Traian Basescu va gasi persona asta, vom avea remanierea. Si asta se va intampla pana in martie sau deloc", concluzioneaza Stelian Tanase.