Organizatia Ultimii Patrioti a lansat un manifest cu titlul "Nu votati Basescu!" si avand subtitlul "Nu votati neamprostia, hotia si demagogia!". Puteti citi in continuare cele 14 motive temeinice pentru a nu vota un politician demagog, populist, afacerist, corupt, incult, mitocan, fariseu, betiv si scandalagiu.

1. A condamnat comunismul si Securitatea, desi a fost membru de frunte al Partidului Comunist Roman si informator al Securitatii; a fost un profitor al regimului comunist, recunoscand el insusi ca revolutia din decembrie 1989 l-a prins cu un milion de lei (circa 80.000 dolari la cursul de la data respectiva) dobanditi din bisnita cu blugi, casete video, cafea, tigari s.a., procurate din strainatate ca si comandant de nava.

2. Pozeaza intr-un bun crestin, dar este un fariseu, pentru ca, in perioada cat a fost primar general al Capitalei, a refuzat sa elibereze autorizatie de construire pentru Catedrala Mantuirii Neamului; in campania electorala din 2004 a incurajat homosexualitatea, afirmand ca unul din patru romani este homosexual, iar recent a indemnat la legalizarea prostitutiei si a consumului de droguri.

3. A fost cel mai longeviv ministru al Transporturilor, detinand aceasta functie in cinci guverne postdecembriste (Roman, Stolojan, Ciorbea, Vasile, Isarescu), si este principalul vinovat pentru starea drumurilor nationale si a cailor ferate, precum si pentru faptul ca nu avem autostrazi.

4. A fost un spargator de guverne, determinand destramarea si caderea a trei guverne de coalitie: 1. guvernul Ciorbea, constituit de CDR - PD - UDMR; 2. guvernul Tariceanu I, constituit de Alianta D.A. PNL - PD; 3. guvernul Boc I, constituit de PD-L si PSD.

5. A fost implicat in toate marile scandaluri postdecembriste, incepand de la scandalul Apartamentul (a solicitat si a primit ca ministru al Transporturilor o locuinta de protocol, desi detinea in proprietate un apartament la Constanta, pe care l-a donat fictiv parintilor sai) si pana la scandalul Flota, fiind principalul vinovat, ca secretar de stat si ministru al Transporturilor, pentru ca Romania a ramas fara flota comerciala, prejudiciul cauzat fiind estimat la 300 milioane de dolari.

6. A fost un afacerist veros, care a avut afaceri dubioase, atat ca ministru al Transporturilor cat si ca primar general al Capitalei, si chiar ca presedinte al Romaniei, incepand cu afaceristi din lumea interlopa, cu antecedente penale (traficanti de tigari si de alcool, traficanti de influenta, arabi, tigani) pana la regii autohtoni ai asfaltului si oligarhii rusi ai aluminiului.

7. Si-a implicat si membrii familiei in afaceri dubioase: fratele sau Mircea Basescu a fost implicat in afaceri cu armament (care a ajuns inclusiv la organizatii teroriste), energie (cu unii "baieti destepti"), cu inghetata (cu bani rezolvati de Traian Basescu de la Banca Mondiala) si cu pui congelati (adusi din Uniunea Europeana), iar fiicele sale au fost angajate la firma Luxten (care asigura iluminarea Bucurestiului cand era primat general al Capitalei), de la care au primit salarii lunare de 20.000 euro (Ioana) si de 8.000 de euro (Elena), fara sa faca nimic; Ioana si-a cumparat si amenajat un apartament de lux in Bucuresti cu aproape 1 milion de euro, iar Elena si-a cumparat jeep de 100.000 euro, fara sa justifice niciuna provenienta banilor.

8. In calitate de primar general al Capitalei si-a atribuit o locuinta in centrul Bucurestiului (pe strada Mihaileanu, in suprafata de aproape 300 mp), desi avea o vila la Baneasa, construita pe un teren oferit de unul din regii asfaltului.

9. Acum se plange ca nu are masina personala si ca intentioneaza sa-si cumpere un autoturism Dacia Logan, dar cand era ministru si primar general umbla cu o limuzina Mercedes, dobandita in mod dubios de la acelasi rege al asfaltului.

10.A pedalat demagogic pe necesitatea unei noi clase politice si s-a laudat ca a creat o noua generatie politica in PD-L, dar principalele sale produse politice, de la ministresele Elena Udrea si Monica Iacob Ridzi pana la primarii Gheorghe Falca (Arad) si Mircea Gutau (Ramnicu Valcea), au expirat inainte de termen si au ajuns sa fie anchetate penal si chiar trimise in judecata.

11. S-a laudat ca va umple Piata Victoriei de tepe, dar in timpul mandatului sau de 5 ani n-a fost condamnat niciun politician de rang inalt pentru coruptie sau abuz de putere.

12. A creat dihonie intre clasele sociale si categoriile socio-profesionale: i-a jignit pe profesori (refuzand sa promulge legea privind majorarea salariilor cadrelor didactice, adoptata in unanimitate de Parlament), pe elevi si studenti (afirmand ca cea mai importanta este "scoala vietii"), pe pensionari (opunandu-se majorarii pensiilor acestora in 2007), pe ziaristi, magistrati, militari, politisti, s.a.; a jignit minoritatile nationale prin refuzul de a-l desemna prim-ministru pe primarul municipiului Sibiu, Klaus Johannis, presedintele Forumului Democrat German din Romania.

13. Nu se bucura de nicio recunoastere, ba chiar este detestat, pe plan international, nefiind agreat de marile puteri ale lumii (Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Germania, Rusia, China); in ultima perioada nu a fost invitat in nicio vizita oficiala importanta in strainatate, iar Romania nu a fost vizitata de nicio personalitate politica importanta, tara noastra fiind izolata pe plan international cum n-a mai fost nicicand dupa 1989; a fost un adevarat dezastru pentru ca a generat inrautatirea relatiilor cu vecinii si a dus la izolarea tarii, fapt ce a determinat lipsa de fonduri pentru Romania si indepartarea investitorilor straini.

14. In concluzie, Traian Basescu a fost un politician demagog, populist, afacerist, corupt, incult, mitocan, fariseu, betiv si scandalagiu, care poate fi considerat seful sistemului ticalosit din Romania.