Ev.z.ro informeaza: Basescu si liderii PDL stabilesc cum sa relanseze increderea in guvern.
Presedintele Traian Basescu discuta astazi cu liderii PDL solutiile posibile pentru relansarea increderii guvernului. Una dintre variantele vehiculate a fost inlocuirea premierului Emil Boc cu un tehnocrat.
Presedintele Traian Basescu participa la reuniunea liderilor de organizatii PDL desfasurata la Vila Lac 1. Intalnirea a inceput la ora 16.
Consultarile de astazi fac parte dintr-un sir de discutii initiat in prima parte a lunii februarie. Discutiile despre oportunitatea schimbarii premierului Emil Boc si inlocuirea sa cu un premier tehnocrat au fost suspendateatunci, pentru a se astepta organizarea alegerilor in UDMR, formatiune partenera la guvernare cu PDL. La acel moment lideri ai PDL precum Vasile Blaga, Radu Berceanu si Adriean Videanu s-au opus variantei cu premier tehnocrat.
Aceste discutii se suprapun celor privind sefia PDL. Lupta pentru putere la varful PDL s-a accentuat si in manifestarile publice in utima vreme. Democrat-liberalii au decis saptamana trecuta ca alegerile pentru sefia partidului sa aiba loc pe 14 mai la Conventia Nationala a PDL.
Consilierul prezidential, Valeriu Turcan, a confirmat participarea presedintelui Basescula reuniunea liderilor democrat-liberali. "Presedintele Traian Basescu a dat curs invitatiei de a avea consultari duminica cu conducerea PDL pe tema prioritatilor guvernarii", a declarat Valeriu Turcan pentru "Evenimentul zilei".

Vechea garda respinge premierul tehnocrat: E o pacaleala

Propunerea facuta de presedintele Basescu de a pune in fruntea guvernului un premier tehnocrat este respinsa de unii dintre liderii PDL exponenti ai vechii garzi a partidului. Vicepresedintele PDL Ioan Oltean a declarat azi ca un premier politic ar fi mai potrivit. "PDL analizeaza toate solutiile, insa cu un premier politic, PDL coordoneaza mai bine guvernarea, iar Coalitia este mai strans unita", sustine Oltean intr-un comunicat de presa.

Si vicepresedintele PDL Cezar Preda s-a exprimat impotriva variantei ca guvernul sa fie condus de un premier tehnocrat. Cezar Preda sustine ca "e o pacaleala cu premierul tehnocrat".
"Zbaterea premier tehnocrat plus Guvern mixt tehnocrat-politicieni este o tema falsa si neproductiva pentru PDL. Teoria care spune ca recredibilizarea PDL se face pe mana unor tehnocrati este o jignire adusa romanilor. Nu trebuie sa incercam sa pacalim romanii. Noiam luat decizii , ni le-am asumat, trebuie sa primim increderea sau nu a