Romania Libera informeaza: Nastase: Trebuie sa cada capetele lui Basescu si Boc
Adrian Nastase scrie pe blogul sau ca este ca "trebuie sa cada capete: Basescu si Boc". El crede ca presedintele si premierul sunt responsabili "pentru dezastrul creat in tara, pentru esecul aderarii la Schengen, pentru minciuna si furt, pentru compromiterea politicii externe romanesti, pentru izolarea tarii pe plan international si pentru amanetarea viitorului romanilor".
Nastase mai critica "lipsa de profesionalism" cu care actuala putere trateaza problemele din politica externa si spune ca Romania va avea multe de pierdut de pe urma "politicii externe dezastruoase promovate de actuala administratie de la Cotroceni". Presedintele Consiliului National al PSD face referire in postarea sa la declaratiile contradictorii ale ministrului de Externe si a presedintelui Romaniei referitoare la aderarea la Schengen.
Nastase citeaza declaratia lui Teodor Baconschi care spune ca propunerea unei aderari in etape ce are ca prima faza ridicarea controlului la frontierele aeriene este interesanta , dar si pe cea a lui Basescu care declara ca aceasta varianta "nu intereseaza acum prioritar".
"Cand seful statului spune una, iar ministrul de Externe spune cu totul altceva, in cateva zile, este greu sa fii credibil si luat in serios. Pentru colegii sai populari (Sarkozy si Merkel), Traian Basescu nu este un partener serios. El crede ca poate sa faca in politica externa jocul de cocos tantos pe care il face pe plan intern. Va asigur ca nu poate, iar acest lucru ne costa pe toti. De aceea, Baconschi a fost trimis in Franta sa incerce sa aplaneze scandalul. Opinia publica din Romania a uitat reactia de "mandrie ranita" a lui Basescu sau pe cea a ministrului de externe, in siajul sau, din perioada cand certau Franta, Germania si Croatia, intr-o singura fraza Partenerii nostri externi nu au uitat-o, va asigur... ", scrie Nastase.
Adrian Nastase mai scrie pe blogul sau ca puterea isi bate joc de Romania si de romani si "mint cu nerusinare si compromit relatii diplomatice construite cu greu, in ani de zile".
"Iata cat de superficiala, de ipocrita si de ireponsabila este actuala putere: In toamna anului trecut, Emil Boc avertiza ca, daca terminalul Schengen de pe Otopeni nu va fi gata pana pe 4 noiembrie 2010, "o sa cada capete". Stiti cand a fost inaugurat al doilea terminal de pe Otopeni? Pe 29 martie, practic pe ascuns. Ati vazut vreun cap cazand? La cuvinte mari aruncate aiurea pentru a impresiona si a-i pacali astfel pe oameni, atat Traian Basescu, cat si "premierul" sau, Boc, se pricep foarte bine.", mai scrie Nastase pe blogul sau.