Sub titlul "Record negativ pentru regimul Basescu-Boc", ziarul AZI publica rezultatele unui recent sondaj de opinie.
Traian Basescu este un lider corupt, mincinos si cu tendinte dictatoriale, cred o mare parte dintre romani, potrivit unui sondaj realizat de GSS 2000, la comanda PNL.
Intrebati daca liderii marcanti de pe scena politica sunt apropiati de oameni sau aroganti, Traian Basescu si Emil Boc au obtinut cel mai slab scor, in comparatie cu liderii Opozitiei, Crin Antonescu si Victor Ponta.
Cel mai bun scor l-a obtinut Victor Ponta, despre care 43% dintre cei chestionati au spus ca este un lider apropiat de oameni.
73,6% dintre respondenti considera ca Emil Boc este arogant, iar 66% au raspuns acelasi lucru despre presedintele tarii, Traian Basescu.
In ceea ce il priveste pe Crin Antonescu, parerile sunt impartite: 42,8% dintre respondenti cred ca este arogant, iar 42,1% sustin ca este apropiat de oameni.
In plus, Traian Basescu si Emil Boc sunt considerati de catre majoritatea romanilor ca fiind corupti (75,6%, respectiv 71,2% dintre respondenti).
Despre Crin Antonescu, 43,6% dintre respondenti au spus ca este cinstit, iar 33,8% ca este corupt, pe cand despre liderul PSD, Victor Ponta, 43% dintre cei chestionati au spus ca este cinstit, iar 31% corupt.
Majoritatea respondentilor s-au declarat nemultumiti de prestatia presedintelui si a sefului Guvernului, spunand, in proportie de 83%, ca Emil Boc este "incapabil sa conduca tara" si in proportie de 71% ca Traian Basescu nu este capabil sa conduca Romania.
In ceea ce ii priveste pe Crin Atonescu si Victor Ponta, romanii inca nu sunt convinsi: 42% au raspuns ca liderul PNL ar fi capabil sa conduca tara, iar 42% au spus ca nu, situatia fiind similara in cazul lui Victor Ponta (38% cred ca este capabil, iar 39% ca nu este capabil).