Blogul unui Liberal de Stanga: Scrisoarea unui liberal de stanga catre un progresist
Draga Obamezule,

Iti scriu, desi stiu ca fac un gest gratuit, in sensul ca habar nu ai despre ce voi spune mai jos. Ar fi de mirare daca ai sti despre Romania mai mult decat faptul ca ai acolo un locsor unde bravii tai militari, cand nu se incaiera din pricina diferitelor fufe de prin servicii(ca la voi serviciile sunt dambla mai mare ca oriunde in lume!), vor monta niste fierotenii din scutul anti-racheta, spre bucuria celor care le produc, scump si prost. Garantez ca, la cati se lupta sa-ti suga pula, nu mai deosebesti intre Xulescu si basescu, spre pilda, atunci cand respectivii trec la aparat.
Dar si asa, eu tot iti scriu. Pentru ca se zice ca noi, romanii, popor brav, cu o veche istorie (ce-i drept, nu tocmai de laudat cu ea, dar cu care ne mandrim, in lipsa de altceva), am avea un Parteneriat Strategic cu maretele State Unite. Pe vremea lui Dubya, cand Iubitul nostru Conducator, Mare Reformator si Machitor, mai avea o umbra de freza pe chelia multilateral dezvoltata, faceam parte dintr-o axa, care trecea si prin Londra. Sigur, la figurat, pentru ca britanicii nici acum n-au aflat de existenta axei cu pricina. Poate nici domnia voastra, ceea ce este de inteles. Numai tampitii il pot lua in serios pe Iubitul nostru Conducator, Mare Reformator si Machitor, ori nu e cazul tau. Nu stii ce-i ala, "machitor"? Consumator fruntas, bre, pilangiu, care va sa zica!
Ei bine, poate stii (desi nu cred asta nici sa ma pici cu ceara!) ca bravul nostru Presedinte fu suspendat, si chiar demis, pe la sfarsitul lui iulie, pentru siluirea Constitutiei si perversitati constitutionale. Noroc cu unu, Gordon, trimis al lui Clinton (madam Clinton, ca el i-ar fi trimis o sticla de vizichi si un trabuc, sa-i indulceasca suspendarea), care, de mana cu Barroso(sa nu-mi spui ca nu stii cine-i nenea asta! Cand dai telefon Europei, asta raspunde. A, inteleg: tie ti-a raspuns de fiecare data madam Merkel. Ce prost sunt!), au anulat votul romanilor, si ne-au lasat pe cap nebunul!
Acum in Romania se tot falfaie sperietoarea anti-americanismului. Cum zice cineva ceva mai critic despre fratele de peste Marea Balta, cum si-o ia in freza. O tanti cam exaltata, cu hormonii revoltati de menopauza, cere demisia premierului (fara nume, ca sa nu te confuzezi prea tare), pentru ca nu s-a dezis de declaratiile anti-americane ale unor politicieni. Acum sa nu crezi ca aia au cerut plecarea militarilor americani din Romania sau anularea instalarii rachetelor alora de la Deveselu. Nu, au scheunat si ei timid pe marginea mizeriilor facute de unu, Gitenstein, cica ambasadorul tau la Romanika. Nu stii de unde sa-l iei? Cauta-l in lista donatorilor campaniei tale electorale. Justitia s-ar putea sa-l cunoasca mai "profund", ca sa zic asa. E lobbyst cu greutate, si bube in cap. Si au zis ceva si despre Gordon, dar era atat de incet, ca nu s-a auzit...
Sa n-o lungesc prea mult. Noi, romanii, avem o calitate, greu de vazut, ce-i drept, intr-un noian de defecte: daca ni se pune pata pe unu, nu-l lasam pana nu i-o tragem. Asa ca basescu se poate astepta la o noua destituire. Si am vrea sa stim: chiar va pasa de caricatura asta de lider totalitar, sau niste unii au vise umede cu Unchiul Sam? Ati strica voi povestea de amor cu niste prosti care v-au asteptat de pe vremea comunistilor, unii prin ploaia de gloante, de dragul unei lichele? Ca sugatori gramada! Iar unii sunt chiar mai talentati decat matrozul imbatranit in rele. Ei, ce zici, ne lasi s-o comitem? Si sa vezi atunci iubire intre noi si voi!

Un liberal de stanga