Pretedintele Traian Basescu a declarat, vineri, la deschiderea oficiala a Targului Bursier, ca, "poate" imediat dupa alegeri, Fondul Proprietatea va intra pe piata de capital.
"Am speranta ca in perioada urmatoare Fondul Proprietatea va fi listat pe bursa. Este una din atteptarile pietei de capital. Vreau sa cred ca timpul aparitiei la bursa a Fondului Proprietatea s-a apropiat ti poate imediat dupa alegeri vom avea ti marea satisfactie a intrarii pe piata de capital a Fondului Proprietatea", a spus Basescu.
Pretedintele a aratat ca Bursa de Valori Bucuretti trebuie sa devina acel reper catre care sa se indrepte economiile populatiei ti fondurile de pensii.
Ministrul Economiei ti Finantelor, Varujan Vosganian, declara in luna mai ca Fondul Proprietatea ar putea fi listat la bursa pana la finele anului, obiectiv care nu se suprapune cu calendarul anuntat de reprezentantii societatii.
Oficialii Fondului Proprietatea au afirmat, anterior lui Vosganian, ca administratorul societatii va fi selectat in luna noiembrie, listarea la bursa fiind prevazuta pentru prima parte a anului viitor.
La finele anului trecut, Fondul Proprietatea avea active totale de 14,67 miliarde lei, inregistrand un profit brut inainte de deducerea provizionului pentru imobilizarile financiare de 249,6 milioane lei, fata de 72,2 milioane lei in 2006.
Creat ca solutie pentru despagubirea fottilor proprietari deposedati de regimul comunist carora nu li se mai pot restitui in natura averile confiscate, Fondul Proprietatea a devenit operational, ca societate pe actiuni inregistrata la Registrul Comertului, in decembrie 2005.