ßeful statului, Traian Basescu, s-a intalnit ieri la Riga cu premierul britanic Tony Blair, caruia i-a transmis "ne-multumirea" Romaniei fata de tratamentul diferentiat aplicat in accesul pe piata muncii fata de celelalte zece state din valul cinci de extindere a UE. Basescu a sustinut o conferinta de presa la finalul intalnirii la nivel inalt a sefilor de stat si de guvern din tarile NATO. El a precizat ca a avut o scurta intalnire cu Blair, la inceputul lucrarilor.
"Am dorit sa o fac si am facut-o sa transmit nemultumirea noastra pentru ca Romania nu are acelasi tratament din punct de vedere al fortei de munca cu primele zece state din valul cinci de extindere", a spus Traian Basescu despre discutia cu Tony Blair. Presedintele a declarat ca si-a exprimat in fata lui Blair nedumerirea fata de tratamentul aplicat Romaniei de Marea Britanie. "Am dorit sa-mi exprim nedumerirea, adica nu inteleg de ce exista acest tratament", a spus Basescu.
Intrebat daca in cadrul intalnirii cu Blair a fost lamurita problema unui proiect de lege propus de Ministerul de Interne britanic conform caruia restrictionarea accesului muncitorilor romani ar urma sa se stabileasca pentru o perioada de cinci ani, seful statului roman nu a dorit sa raspunda, mentionand ca tot ceea ce a dorit sa spuna in legatura cu intalnirea cu Blair a spus. (D.G.)