Presedintele Traian Basescu a participat ieri, in cea de-a doua zi a vizitei sale in Iordania, la Forumul oamenilor de afaceri romani si iordanieni. El a declarat celor prezenti ca Romania vrea sa-si cheme cat mai repede acasa soldatii din Irak si sa trimita in locul lor ingineri pentru a participa la reconstructia acestei tari.
Basescu s-a aratat convins ca investind in Iordania firmele romanesti au ocazia sa se extinda spre Irak in procesul de reconstructie al acestei tari. „Credibilitatea Iordaniei in relatia cu Irakul va putea propulsa firmele romanesti in reconstructia acestei tari. Marea noastra dorinta este sa vina cat mai repede momentul sa ne chemam cat mai repede acasa soldatii si sa retrimitem ingineri pentru a participa la reconstructia tarii. Nu-mi permit sa dau instructiuni comunitatii romanesti de afaceri, dar ii recomand sa investeasca in Iordania cu gandul la Irak. Companiile mixte romano-iordaniene vor avea cu singuranta un mare succes in procesul de reconstruire a Irakului“, a spus Basescu.
Seful statului a spus ca reperul esential al relatiei Romaniei cu tarile arabe este Iordania, despre care a spus ca este un stat cu maxima credibilitate. (A.M.)