Presedintele Traian Basescu a declarat astazi, inainte de plecarea la Consiliul informal al Uniunii Europene, ca fondurile structurale nu trebuie diminuate in cazul tarilor care nu le folosesc la timp si a pledat pentru cresterea sumelor alocate tarilor nou intrate, in viitorul exercitiu bugetar (2014-2020), informeaza NewsIn.
Traian Basescu a explicat ca la acest summit nu vor fi concluzii, "subiectele discutate nu vor face obiect de dezbatere publica", intrucat "fiecare stat isi va prezenta punctele de vedere, in asa fel incat la Consiliul din 28 (iunie) Comisia sa propuna un proiect care sa fie cat mai putin conflictual".
"Romania are cateva linii prefigurate, pe care le voi exprima acum in asa fel incat ele sa fie reflectate in documentul din 28 iunie. Romania sustine fara rezerve actualul Tratat fiscal si consideram ca nu este posibila crestere economica fara consolidare fiscala. Sigur, se pot imagina variante de crestere economica nesustenabila si fara a avea o consolidare fiscala corespunzatoare. Dar noi suntem pe drumul gasirii unui teren solid in zona de consolidare fiscala si credem acesta este mediul pe care se poate construi cresterea economica", a mai spus presedintele.