Candidatul Aliantei PNL-PD la Presedintie Traian Basescu a respins ieri, in cadrul unei dezbateri organizate de Clubul Roman de Presa, orice negocieri de sustinere pentru turul doi al alegerilor prezidentiale. a€žNu voi negocia cu nimeni si n-am nevoie de recomandarile nici unui presedinte de partid pentru turul doia€œ, a spus Basescu.
Liderul PD nu a dorit sa comenteze zvonurile aparute dupa dezbaterea televizata de vinerea trecuta, conform carora Corneliu Vadim Tudor i-ar fi sunat atat pe el, cat si pe Adrian Nastase, promitindu-le sprijin in turul doi. a€žCorneliu Vadim Tudor nu are cum sa-mi cedeze voturile, pentru ca nimeni astazi nu mai poate sa mearga cu sacosa de voturi a cuivaa€œ, a spus Basescu. El a adaugat ca, in turul doi, a€žluptaa€œ se va da intre el si Adrian Nastase, iar, in ceea ce-l priveste, ar dori drept aliat poporul roman. Basescu a facut trimitere in acest sens la momentul alegerilor locale pentru Primaria Capitalei in 2000, cand, in turul doi, a refuzat orice sprijin din partea altor formatiuni politice, spunand ca nu negociaza decat cu bucurestenii.
a€žAcelasi lucru de atunci se intampla si acum. çn jurul candidatilor cu sansele cele mai mari se invart si au inceput sa bazaie tot felul de negociatori. Raspunsul meu este: a€žMultumesc, nu ma intereseazaa€œ, a mai afirmat Basescu.