Presedintele Traian Basescu a primit ieri, in timpul celei de-a doua zi a vizitei sale in Turcia, premiul „Personalitatea politica a anului 2004“, conferit de singura publicatie internationala cu profil economic din Turcia „Ekovitrin“. El a dat asigurari ca insemnele premiului vor sta pe biroul sau de la Cotroceni pe toata perioada mandatului sau.
Premiul „Personalitatea politica a anului 2004“ i-a fost conferit presedintelui Romaniei in cadrul unei ceremonii speciale care a avut loc la Istanbul in vara acestui an, intitulata „Stelele anului“. Acest premiu reprezinta expresia pretuirii calitatilor si performantelor lui Traian Basescu, evidentiate de victoriile obtinute in cele doua competitii politice la care a participat in 2004 - realegerea in mai in functia de primar general al Municipiului Bucuresti si, apoi, alegerea sa, in decembrie, ca presedinte al Romaniei -, dar si pentru angajarea si contributia personala in lupta impotriva coruptiei, pentru accelerarea reformelor si afirmarea demna si puternica a tarii noastre in Uniunea Europeana si in comunitatea euro-atlantica.
Traian Basescu a declarat ca premiul il onoreaza si i-a asigurat pe redactorii revistei „Ekovitrin“ ca insemnele acestui titlu de personalitate politica a anului 2004 vor sta pe biroul sau de la Palatul Cotroceni pe toata durata mandatului sau de presedinte al Romaniei.

Vin turcii!

Tot ieri, presedintele Basescu a participat la Istanbul la Forumul economic turco-roman. In discursul sau, el a facut un apel la oamenii de afaceri turci sa continue sa investeasca in Romania. Basescu le-a garantat ca nu vor exista schimbari de politici fiscale care sa afecteze mediul investitional romanesc. „Romania a devenit o buna piata pentru investitii si va beneficia incepand cu 1 ianuarie 2007 de sprijin financiar european. Recomandarea mea este sa fiti parte a utilizarii acestor resurse si sa va asezati cu investitii in Romania de pe acum“, a spus Basescu.
Pentru a fi cat mai convingator, presedintele a prezentat masurile luate de Executivul de la Bucuresti pentru imbunatatirea mediului de afaceri romanesc, cu accent pentru reducerea fiscalitatii, care, dupa cum s-a exprimat seful statului, „nu ne-a facut rau deloc“.

„Putini ma iubesc, dar multi ma sustin“

Presedintele Traian Basescu a declarat ieri la intoarcerea in tara ca, desi cei care il iubesc sunt putini, cei care il sustin sunt multi. El a raspuns astfel afirmatiilor liderului PNL Bucuresti Ludovic Orban, conform carora liberalii nu-l mai iubesc, dar il sustin. „Putini ma iubesc, dar multi ma sustin“, a spus Basescu.
Referindu-se la faptul ca deputatul PNL Cornel Stirbet si liderul grupului liberal din Camera Deputatilor Crin Antonescu au spus ca alegerile anticipate reprezinta o solutie, in cazul in care Coalitia nu va reusi sa-l schimbe pe Adrian Nastase de la sefia Camerei, Basescu a spus: „Da-i, Doamne, mintea romanului cea de pe urma! Fiecare poate sa creada ce vrea. Sa faca ce vor“, a mai spus presedintele.