Andrei Alexandru are o rubrica in ziarul online Ultima ora. Rubrica este intitulata "De la prima ora, la ultima ora". Puteti citi in continuare postarea din 2 februarie 2011.
• "Va asigur, ca ii bat la referendum", a spus Marele Carmaci, cand a fost intrebat de un deputat pdl-ist ce va face, daca va fi suspendat din nou. Acum, cred si eu ca-i bate, dupa ce a inarmat jandarmeria pana-n dinti. Nici nu se mai pune problema, ca doar suntem in Europa, nu la Cairo, in Africa. Dar nu numai ca ii bate mar, ci "O sa spun multe atunci", a mai adaugat El Lider Minimo, ca El Lider Maximo e Fidel Castro. Da’, de ce esti tu asa timid, draga Traienica, si nu ne spui acum ? Daca nu te suspenda ? Nu-i igienic, sa tii secret. Tocmai tu, cel fara de pacat, sa favorizezi infractorii ? De ce sa astepti suspendarea, ca sa stim si noi ce-ai mai aflat din dosarele procurorilor, la care oricum n-ai acces, ca asa e Legea ? Ne-ai facut curiosi. Hai, te rog eu. Spune-ne, nu ne mai tine pe jar.
• "Puteati macar sa-i informati pe oameni si nu se le trimiteti direct fluturasii cu pensia taiata, fara nicio explicatie. Normal ca m-au huiduit oamenii la Iasi pe 24 Ianuarie si aveau dreptate", a mai spus El la adunarea cu ei, cu parlamentarii pdl-isti. Aici gresesti, dragul meu. Nu de explicatii duceau lipsa pensionarii militari, ci de banii pe care i-au subtilizat Boc si ai tai. Acum vii tu, ca un Papa de la Roma, intinzi mainile tale tamaduitoare catre multime si spui: Pax Vobiscum, adica Pace Voua, ca mie, oricum, imi ramane casa din Mihaileanu 9. Si mai gresesti undeva. Oamenii nu te-au huiduit. Doar ai auzit ce-a spus Constantin Simirad. Ce, il faci prost ? Erai langa el. Simirad a spus sa-i fie rusine primarului PSD, Nichita, ca a adus psd-isti cu autobuzul ca sa te fluiere pe tine. Deci, psd-istii te-au huiduit, nu oamenii. Oamenii te iubesc si acum ca-n prima zi. Ia fa tu mai multe bai de multime, sa vezi cata caldura in jurul tau, cat o sa transpiri de atata caldura, pana sa te vezi in masina ta blindata. Iar asta o sa se intample nu doar la Iasi, ci si la Focsani si peste tot, pana cand, de atata caldura, o sa ti se faca racoare.
• Basescu le-a mai spus pedelistilor sa faca compromisuri "doar atunci cand e nevoie". Ei, aici e aici ! Cand e nevoie ? E nevoie cand vrea UDMR-ul. Dupa ce si-a impus cu forta Legea Educatiei cu predarea in limba maghiara, vicepresedintele Laszlo Borbely, a anuntat ca pina la finele lunii februarie, adica pana la congresul UDMR, trebuie semnat un nou protocol, care sa aiba prevazute termene precise in ce priveste adoptarea statutului minoritatilor. N-ar trebui vorbit la plural, "minoritatilor", pentru ca celelalte minoritati nu cer nimic. UDMR-ul are in plan inca un pas spre autonomia teritoriala pe criterii etnice, ca asta e programul lor politic. Aici trebuie sa faceti compromisuri, cu UDMR-ul, iubiti si stimati parlamentari pdl-isti.
• Imi place de Basescu. Le-a spus-o pdl-istilor de la obraz. Chiar daca nu se va schimba nimic si o sa fure si mai mult, le-a spus-o:. Da, sefu’ ! Mai gresim si noi, ca numai cine nu munceste, nu greseste. Da’ cum sa nu gresim, cand procurorii lu’ matale e baieti de baieti, ne lasa-n pace si se uita-n partea cealalta cand trecem noi.
• Dar ce credeti, ca Baselu s-a lasat. Nuuu. Le-a mai zis una, de le-a mers fulgii: "Stelele partidului stau in transee si trimit la inaintare infanteria, sa incaseze pentru ei". Adica, de ce sa incaseze, ca doar n-au gresit cu nimic. Boc e mai mult ca perfectul, iar daca Boc e perfect, de buna seama ca si ceilalti din gasca sunt la fel. Unul si unul. I-a tunat si i-a adunat. Uite, Funeriu! Crede ca ministerul lui e plin de betivi si a cerut interventia agentilor de politie, ca sa constate daca vreun subordonat al sau e beat sau nu. Asa se face reforma in Educatie si, in general, oriunde. Se incepe chiar cu nucleul de betivi cel mai apropiat. Nici o aluzie la presedintie.
• Daca veti fi consecventi, o sa castigati alegerile", i-a incurajat batranul lup de mare. Asta le-ai spus-o fara nici rost. Nu vezi ca sunt consecventi si fara sa le spui tu. Au inceput cu decizii economice proaste si asa merg pana la capat. Cat despre sondajele alea cu PSD 38%, PNL 30% si PDL 15%, e clar ca sunt facute de moguli, ca sa va deruteze, pentru ca in realitate e exact invers. Deci, fiti consecventi baieti. Distrugeti totul. Nu lasati caramida pe caramida, dati foc la holde, otraviti fantanile, intr-un cuvant, fiti consecventi.
• Trebuie sa stiti, stimati cititori, ca schimbul dur de replici nu s-a incheiat aici. Basescu le-a cerut pedelistilor sa adopte criterii de integritate si sa le aplice "in 5 zile". Secretarul general, Vasile Blaga, a replicat moale, cum ca PDL are deja asemenea criterii incluse in statut. "Zau, si poti sa-mi spui cand le-ati aplicat? Da-mi macar un singur exemplu" i-a raspuns Basescu, A vrut Blaga sa-i spuna - Am vrut, sefu’, dar nu s-a putut. Atunci, stiti dumneavoastra, cu flota, cu casa din Mihaileanu. Acum am vrea noi, dar chiar nu se mai poate - dar n-a mai avut microfon. Vazandu-se tare pe pozitii, Baselu a scos pe masa arma secreta si moartea pasiunii. Seful statului le-a cerut pedelistilor sa o coopteze pe Monica Macovei in comisia care va elabora criteriile de integritate. Ehei, de-acum sa te tii ! Sa vezi cum o sa taie capete doamna procuror. Capete de ata, ca atata ii trebuie sa se atinga de cine nu trebuie.
• Si acum o scurta concluzie, adica sa coboram cu picioarele pe pamant. Crede cineva, ca toate aceste scurgeri de informatii din discutiile purtate intre seful de facto al PDL si parlamentarii acestui partid ar fi ajuns in presa, daca Basescu nu si-ar fi dorit asa ceva ? El joaca din nou cartea anticoruptiei si s-a dat cocos, nu fata de pdl-isti, pe care oricum nu da doi bani, ci pentru ca toate acestea sa ajunga la marele public.
• PSD a trimis o scrisoare catre Procurorul General, Laura Codruta Kovesi (fosta basketbalista cand era mai tinerica), in care o intreaba, daca se mai respecta prevederile din Codul de procedura penala si daca procurorii DNA s-au transformat si in instanta de judecata. Mare greseala a facut conducerea PSD. Mai bine ii trimitea o minge de basket, ca tot la cos o trimite.
• Ati auzit cu siguranta, ca se scumpesc gazele, combustibilii, benzina, motorina si celelalte care depind de ele, adica totul. Asta pentru ca TVA-ul marit de Boc la 24%, nu a dus nici pe departe la buget veniturile preconizate. Asa ca, ne-am ales si cu TVA-ul marit si cu preturile in zbor spre cer. In sfarsit, o sa ne intoarcem la vremurile frumoase cand aveam inflatie mare si nu stiu cata vreme o sa mai poata Banca Nationala sa tina cursul in frau. Intretinerea locuintelor va creste corespunzator, 182 de spitale se desfiinteaza, pensiile vor fi recalculate, adica reduse, s.a.m.d. O solutie ar fi, ca pensionarii si toti cei cu venituri mici sau deloc sa se duca in tarile calde. Acolo n-ai nevoie de calorifer, nici de prea multe haine, banane, nuci de cocos si ananas prin toti copacii, adica alimentatie sanatoasa, colesterol zero si toate astea pe gratis. E drept, ca mai intalnesti cate un tigru flamand, o leoaica suparata sau un crocodil care nu face distinctie intre negrii bastinasi si pensionarii nou-veniti. Da, dar cu astia te mai poti intelege. Le dai o pisica moarta, un maidanez ratacit, pe cand cu lupii de la noi nu tine figura. Pana nu te jupoaie de viu, nu se lasa.