Presedintele Traian Basescu a declarat, intr-o emisiune difuzata sambata de ProTV, ca nu poate accepta ideea ca decizii atat de importante ca formarea guvernului sa se ia intr-o firma privata, la Grivco, iar in capul mesei sa se afle "un fost securist", "un fost turnator la Securitate", "Felix".
El a reluat criticile formulate recent si in alte ocazii, referitoare la faptul ca lideri politici printre care Ion Iliescu, Dan Voiculescu si Viorel Hrebenciuc ar fi decis formarea Guvernului la sediul firmei Grivco.
"Niciodata decizia de formare a guvernului nu se ia la Grivco, spre exemplu, unde s-a luat aceasta si nu se ia in cativa oameni: Dan Voiculescu, cu Ion Iliescu, cu Hrebenciuc, cu Adrian Nastase", a spus el.
"Nu pot accepta ca decizii de asemenea dimensiuni, de asemenea magnitudine, sa se ia intr-o firma privata, cu un fost securist in capul mesei, cu un fost turnator la Securitate, cu Felix in capul mesei si sa se stabileasca: ne trebuie o perdea in fata, cautam o figura luminoasa, ca cea a primarului Iohannis, iar in spate ne asezam noi, cu toate naravurile noastre", a continuat el.
Basescu este cinic si mincinos: in 2004, Guvernul Aliantei D.A. PNL-PD a fost uns si cu voturile din Parlament ale partidului lui Dan Voiculescu. Atunci cele cateva zeci de voturi ale parlamentarilor Partidului Umanist erau utile lui Basescu ca sa instaleze un guvern. Reproducem un comentariu: "Basinescu e bolnav de putere"
"Chiormaliul de Basinescu a luat-o razna complet. Se vede de la o posta ca e dezechilibrat psihic, paranoic si bolnav de putere.
Ordinarul asta nu mai poate de Constitutie, de parlament, de cea mai elementara regula a democratiei, aceea ca o majoritate formata in parlament da primul ministru, el pune tot de la lingaii lui din PD, ca sa fie la putere.
Am o presimtire ca paranoicul asta insetat de putere (mai mult chiar decat de alcool) nu se va lasa dus din Palatul Cotroceni decat cu picioarele inainte.
Credeam ca nu voi mai avea sentimentul asta de neputinta in fata unei veritabile dictaturi a unui politruc, pe care il aveam inainte de 1989.
Sunt sigur ca, daca ordinarul asta mai prosteste lumea sa-l voteze o data, va dizolva parlamentul si va modifica si constitutia, ca sa aiba puterea absoluta si sa-si aroge dreptul la inca 2 mandate.
Pentru el, democratia e doar o vorba goala, orice ar scrie in constitutie el intrepreteaza dupa bunul plac, pentru a-si asigura intreaga putere lui si clicii de lingai si mafioti care-l inconjoara.
Cel mai mare regret il am ca acum 4 ani am fost prostit de lacrimile lui regizate si l-am votat pe paranoicul asta insetat de putere si alcool"