Presedintele ales, Traian Basescu, a promis luni seara celor aproape 10.000 de simpatizanti stransi in Piata Constitutiei ca nu va rata pentru a doua oara sansa pe care electoratul a dat-o Opozitiei, dupa ce “Romania a ratat sansa in 1996-2000“.
“Electoratul a dat Opozitiei sansa pentru a doua oara, iar eu nu o voi rata“, a afirmat Basescu. El i-a asigurat pe simpatizanti sai ca se vor regasi in toate actiunile pe care le va desfasura ca presedinte. Atat Basescu, cat si liderul liberal Calin Popescu-Tariceanu au promis ca isi vor indeplini toate angajamentele pe care si le-au luat in campania electorala. In discursul sau, Basescu a facut cateva referiri legate de formarea Aliantei D.A. “Cand am format Alianta PNL-PD existau multi sceptici, astazi insa se probeaza ca am fost capabili sa castigam. Este insa o victorie a poporului roman, si nu a unui politician“, a spus Basescu. “Voi reda Romania romanilor“, a afirmat Traian Basescu.
El a amintit declaratiile politologului Silviu Brucan, care a afirmat, imediat dupa Revolutie, ca Romania va ajunge la democratie in 20 de ani. “Voi ati scurtat termenul la 15 ani. Romania a ajuns la democratie cu cinci ani mai devreme“, a spus Basescu, adresandu-se manifestantilor. “Romania va fi smulsa din sistemul mafiot si data inapoi romanilor“, a mai afirmat Basescu.
In finalul discursului, el a multumit bucurestenilor pentru cele doua voturi pe care i le-au dat in acest an, unul pentru Primaria Capitalei si altul pentru Presedintie, si i-a asigurat ca in calitate de sef al statului va urmari ca proiectele pe care le-a promovat ca primar sa fie puse in aplicare.

Vosganian, fara palarie

Basescu i-a prezentat pe liderii Aliantei prezenti la miting si pe membrii echipei sale de campanie, printre care Calin Popescu-Tariceanu, Mona Musca, Varujan Vosganian, Vasile Blaga si Adriana Saftoiu. El i-a multumit si lui Theodor Stolojan, cu care a infiintat Alianta PNL-PD. Cand l-a prezentat pe Varujan Vosganian, Basescu i-a luat acestuia palaria si a aruncat-o in multime, spunand ca este un cadou de la Vosganian. La spectacolul care a urmat mitingului au cantat, cate doua-trei piese, formatiile Bere Gratis, Proconsul (din care face parte Bodo, ginerele lui Traian Basescu), Directia 5, Parlament, Un-Q Sapro si Morometzii, Iris, Cassa Loco si Voltaj.