La Cotroceni, primii care si-au reinnoit declaratiile de avere sunt presedintele Traian Basescu si consilierul de stat Dan Vuerich.
In noua declaratie de avere a sefului statului apar insa inadvertente in ce priveste anul de achizitionare a terenurilor si cladirilor pe care le detine. Astfel, Traian Basescu a declarat in mai 2005 ca a achizitionat doua terenuri, un apartament si un garaj in 2002. In declaratia de la inceputul acestui an, Basescu a specificat ca aceleasi bunuri imobile au fost achizitionate in 2003.
Anul trecut, presedintele Basescu a obtinut 2,6 miliarde de lei vechi din vanzarea partilor sociale de la trei dintre societatile unde era actionar. Doua din aceste tranzactii le-a facut chiar cu fratele sau, Mircea Basescu. Presedintele a depus la BCR Bucuresti, sucursala Unirii, 900 de milioane din banii obtinuti din vanzarea actiunilor, iar restul de 1,7 miliarde, de la fratele sau, la filiala BRD Constanta. Pe de alta parte, seful statului a mai beneficiat anul trecut de o indemnizatie neta pentru functie de 516 milioane de lei vechi, cu 115 milioane de lei mai mult decat in declaratia din mai, si o indemnizatie de 8.300 de dolari pentru deplasari. La randul sau, consilierul prezidential Dan Vuerich nu a reusit, potrivit noii declaratii de avere, decat sa-si vanda vechiul Cielo cu 4.300 de euro si sa-si cumpere un Renault Megan Sedan, ceea ce a facut sa-i scada contul cu peste40 de milioane de lei. In rest, Vuerich detine tot doua apartamente in Bucuresti si o casa in Ilfov, si are aceleasi venituri salariale sau din pensii ca in declaratia data in primavara. (Nicoleta Nicolae)