DeCeNews : Basescu, contra dura in scandalul cu Victor Ponta

Presedintele Traian Basescu i-a dat o replica acida lui Victor Ponta, in scandalul reprezentarii Romaniei la Bruxelles. Dupa ce premierul a spus ca va cere punctul de vedere al Parlamentului, Basescu i-a cerut lui Victor Ponta sa respecte Constitutia. Din partea Parlamentului European s-a anuntat ca Romania va avea un singur scaun la Consiliul European.
"Permiteti-mi sa nu comentez declaratiile premierului. Romania are Constitutie, presedinte ales, Guvern aprobat de Parlament. Sunt convins ca aceste institutii, toate la un loc, au de facut un singur lucru: sa respecte Constitutia", a spus Basescu.
Premierul Victor Ponta a anuntat ca solicita Birourilor permanente ale Senatului si Camerei Deputatilor sa organizeze un plen comun in care Parlamentul sa decida mandatul pentru Consiliul European. "Miercuri seara este o cina informala pe probleme care privesc activitatea Guvernului. Domnul presedinte Basescu, daca merge miercuri la cina, o sa mearga sa manance si sa glumeasca cu ceilalti, ca pe probleme economice si de politica economica nu are nici atributii, nici sprijinul, nici al majoritatii parlamentare, nici al Guvernului", a subliniat Ponta.