Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, la Cotroceni, ca spera ca cele doua partide de la guvernare sa gaseasca o solutie pentru sefia MAI, in coalitie, precizand, fara a spune explicit daca a semnat sau nu revocarea lui Dan Nica, ca prefera sa nu se grabeasca.
Basescu a spus ca intelege presiunea la care sunt supusi, ca sefi de partide, premierul si presedintele Senatului.
El a opinat ca acestia trebuie sa-si stapaneasca presiunile politice din partide.
"Atunci cand premierul nu mai doreste un ministru in echipa, este clar ca remanierea trebuie sa aiba loc", a spus Basescu.
Presedintele a spus ca prefera sa lase partidele sa gaseasca solutii.
El a spus ca prefera sa nu se grabeasca, mentionand ca prefera aceasta situatie in conditiile in care propunerea premierului legata de interimatul la MAI "este una care poate accentua neincrederea intre cele doua partide".
Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, dupa intalnirea cu liderii PSD si PD-L, ca le-a propus celor doua partide doua solutii care sa elimine suspiciunile legate de faptul ca ministrul de Interne ar putea influenta alegerile: un ministru independent sau unul din opozitie.
"Cele doua solutii pe care le-am propus pentru a diminua orice suspiciune ca prin persoana ministrului de Interne se influenteaza alegerile sunt: sa cada de acord asupra unei persoane neutre din punct de vedere politic - ceea ce reclama o hotarare a Parlamentului si nu ar mai putea fi realizata printr-o simpla remaniere. Mai exista o solutie care poate inchide gura celor doua partide sau poate limita capacitatea propagandistica a politicienilor - desemnarea unui ministru care sa provina din opozitie", a declarat Traian Basescu.
El a opinat ca aceasta solutie va linisti PSD si PD-L cu privire la Ministerul de Interne.