Presedintele Traian Basescu afirma ca doreste un nou mandat pentru a continua ce a inceput, precizand ca "l-a obosit sistemul", dar ca inca nu l-a infrant. Seful statului a precizat ca Ion Iliescu a facut mult rau si in timpul mandatului sau, dupa ce "a ingropat" mandatul lui Emil Constantinescu.
"Desi nu am facut tot ce mi-am dorit sa fac si tot ce am promis, foarte multe sunt incepute. Si eu sunt nemultumit ca nu le-am facut. Vreau sa continui sa le fac si mai ales vreau sa mai candidez odata, pentru ca nimic nu-mi poate valida primul mandat si buna credinta decat un nou vot. Acum ca m-a obosit sistemul, ca pe mine inca nu m-a infrant, dupa cinci ani plec sa ma odihnesc?", a spus seful statului la B1 Tv, joi seara.
"Eu am mai zis ca in 5 minute demisionez, dar va spun sigur ca in momentul in care imi inchei mandatul de presedinte al Romaniei nu mai pasesc niciun minut in politica. Dupa ce ai fost presedintele Romaniei este normal sa ramai in afara politicii. Ce poti sa faci in politica mai mult decat a fi presedintele Romaniei? Nimic!", a mai spus seful statului.
Referitor la sistem, Traian Basescu a declarat ca fostul presedinte Emil Constantinescu a fost "ingenuncheat" inca de cand si-a inceput mandatul.
"Marea greseala a lui Emil Constantinescu a fost ca l-a considerat pe Ion Iliescu un sfetnic corect. Iliescu i-a ingropat mandatul lui Emil Constantinescu in consultarile pe care le avea si acum se simte solidar cu Iliescu pentru ca sunt la fel, din motive diferite. Emil Constantinescu - pentru ca a fost slab si nu si-a dat seama ce inseamna Ion Iliescu si Ion Iliescu este solidar cu Emil Constantinescu pentru ca se poate lupta cu Basescu care nu vrea sa-i accepte ramanerea in sistem", a subliniat Traian Basescu.
"Nu a stiut cum sa se opuna, cum sa creeze majoritati cu care sa blocheze din acelasi motiv, frica pe care o au toti, si el si Voiculescu, si Vanghelie, si Geoana si cine o mai fi, toata gruparea asta. Pe Geoana l-au pervertit, dintr-un taranist falnic a ajuns un pesedist controlat de Vanghelie", a mai spus Traian Basescu.