Presedintele Traian Basescu, aflat, luni, in vizita la Dornesti (Suceava), s-a aratat extrem de deranjat de prezenta presei si le-a cerut membrilor Serviciului de Protectie si Paza (SPP) sa indeparteze ziaristii din fata lui, astfel incat sa ii poata vedea pe militarii care lucreaza la podul de pontoane. Un ziarist l-a intrebat de ce s-a suparat pe sinistratii din Saucesti. Presedintele a ajunsla pranz, la Dornesti, insotit de ministrul Gabriel Oprea. Un jurnalist l-a intrebat pe Basescu de ce s-a suparat pe sinistratii din Saucesti, cu o zi in urma. Presedintele a raspuns, conform Mediafax: "Ma pot supara pe oricine".
El a urcat intr-o barca pentru a trece pe partea cealalta a raului Suceava si a cerut din nou celor din preajma sa indeparteze un reporter din fata sa, pentru ca "nu raspunde la provocari".
Ulterior, presedintele a solicitat ofiterilor SPP indepartarea tuturor jurnalistilor: "Vreau sa vad militarii! SPP-ul, dati presa din fata mea, ca pe ei ii vad tot timpul!", a zis Basescu. La insistentele reporterului, seful statului a cerut ofiterilor SPP sa il indeparteze pe acesta: "Luati-l pe domnul reporter din fata mea, nu raspund la provocari".