Presedintele Traian Basescu a semnat ieri decretul de revocare a lui Gheorghe Flutur din functia de ministru al agriculturii, a declarat purtatorul de cuvant al presedintiei, Adriana Saftoiu. Seful statului a comentat miercuri ca nu i se pare normal ca premierul Calin Popescu Tariceanu sa-i trimita o cerere de revocare fara nominalizarea unui inlocuitor si a prevenit ca va fi pentru ultima oara cand va tolera un asemenea lucru.
"Inteleg ca nu exista si propunerea de numire a unui nou ministru, ii voi da curs, dar nu mi se pare cel mai corect sa nu trimiti alaturi de propunerea de revocare si o propunere a unui nou ministru, iar intre timp pleci pentru o perioada. Nu stiu daca e cea mai buna solutie de mecanism institutional", a adaugat Basescu.
Ministrul agriculturii, Gheorghe Flutur, a declarat ca presedintele Basescu a procedat corect dand curs solicitarii premierului privind revocarea sa din functie, deoarece a spulberat suspiciunile care veneau din partea unor colegi liberali. "Presedintele a refuzat sa fie un instrument politic al premierului", a conchis Flutur.