PoliTichii de Margaritar: Duios dictaturile treceau... (Blogul lui Cristian Banu)

Dupa ce "antenele" si "lingaii" au facut spume la gura denuntand "dictatura" "tiranului" Traian Basescu, iata ca a venit randul propagandei portocalii sa dea in clocot. "Mineriada", "hai sa emigram", "rade Europa de noi", "protestele ambasadorilor". Am avut manifestatie organizata de Badea si Ciutacu? Uite ca avem si una organizata de Mircea Marian. Probabil domnul locotenent-colonel era retinut in "misiune". Atunci era greu de empatizat cu "lingaii" si "mogulii", dar nici cu Roberta Anastase si Vasile Blaga nu mi-e rusine. E cam patetic sa vorbesti de dictatura doar pentru ca s-a schimbat din functie o tanti care numara voturile ca Pristanda steagurile sau cu un "buldog" nauc care "inca nu am vorbit la telefon cu presedintele, probabil era ocupat" sa se odihneasca pe plaja de la Neptun, de unde s-a intors aseara fiindca "e groasa fratilor". Natiune, fii desteapta!
Abuzurile lui Nastase din 2000-2004 au fost intrecute cu varf si indesat de abuzurile administratiei Basescu, autorul unei adevarate Kama Sutra de sex cu democratia si legea. Atunci, vajnicii aparatori ai democratiei impotriva abuzurilor taceau chitic cand presedintele folosea "solutie imorala" dupa "solutie imorala", Roberta numara din doi in doi sau cand repeta voturile pentru membri Curtii Constitutionale (asta apropo de independenta ei) pana iesea cine trebuie. Sigur, un abuz nu scuza un abuz, ci deschide calea pentru unul si mai mare. Diferenta, totusi, este ca "majoritatile" lui Traian Basescu nu au fost niciodata legitime, rezultate in urma votului, in vreme ce USL tocmai a trecut testul unor alegeri, fiind validata cu un scor confortabil.
Si nu trebuie uitat ca ce s-a intamplat ieri este doar un raspuns la atacul serviciilor secrete basesciene impotriva lui Ponta. (Si nu, nu este vorba de negarea plagiatului lui Ponta, ci de modul in care s-a utilizat o informatie "la momentul potrivit". Ponta nu este de ieri de azi in politica, fapta este din 2003, de atunci Ponta a fost de cateva ori ministru iar de vreun an si este presedintele principalului partid de opozitie.Scopul nu scuza niciodata mijloacele. Presedintele a provocat in mod evident si acum culege rezultatele.)
Sincer, nu-mi este foarte clar de ce a lansat presedintele acel atac. Sunt toate sansele ca tot acest scandal sa fie primit cu simpatie de public care nu are cum sa simpatizeze cu Roberta Anastase sau chiar cu Vasile Blaga. Apropo de acesta, spuneam ca Emil Boc este un comunicator dezastruos, dar Vasile Blaga il depaseste cu mult. Cand il vezi pe Vasile Blaga chinuindu-se sa fie aspru si critic vorbind de abuzuri nu ai cum sa nu te pufneasca rasul, dar asta nu-l face deloc mai simpatic, din contra.
Este foarte posibil ca ideea mea initiala, prin care spuneam ca scenariul lui Traian Basescu este de a obtine alegeri prezidentiale simultan cu cele parlamentare, ca singura posibilitate de a ridica scorul PD sa fie totusi corecta. Ceea ce pare sa incerce Traian Basescu este de a face totul ca sa fie suspendat pentru a intra in campanie alaturi de PD.