Parlamentul, impulsionat de presedintele Senatului Mircea Geoana, a modificat cu rapiditate Legea raspunderii ministeriale pentru a da dreptul guvernului interimar sa poata trimite bugetul pe 2010 la Parlament, spre dezbatere si adoptare. Cu toate acestea, legea zace la Cotroceni: Traian Basescu nu a promulgat-o si, legea neaparand in Monitorul Oficial, nu-si poate face efectele.
In schimb, Basescu se duce la B1TV. Si il acuza pe Geoana ca a grabit procesul de modificare a legii.
"Mircea Geoana a repus in functie Guvernul Boc, prin faptul ca a modificat Legea de organizare a Guvernului in asa fel incat Executivul demis sa poata duce in Parlament proiectul de lege pentru Buget, a declarat, joi, Traian Basescu, la B1Tv".
"Prin lege, un guvern cazut cum este Guvernul Boc nu are dreptul sa promoveze proiecte de legi, mai ales legea bugetului de stat. Este un Guvern care a cazut in Parlament. Inteleg ca domnul Geoana a trecut prin Senat o lege prin care spune: Guvernul Emil Boc sa faca bugetul. L-a pus la loc. L-a dat jos si apoi s-a razgandit. A da atributii unui Guvern cazut in Parlament echivaleaza cu a-l pune la loc", a declarat Basescu, la emisiunea "Nasul". Ar vrea Basescu sa fie Boc la loc.
Basescu crede ca obiectivul Parlamentului, atunci cand a picat Guvernul Boc, ar fi fost "sa stopeze legile care veneau pe asumarea raspunderii si sa puna un ministru care, prin Ordonante de Urgenta, sa anuleze referendumul privind reducerea numarului de parlamentari. Referendumul nu ma ajuta, insa pe ei ii deranjeaza", a declarat Basescu.
Minciuni, minciuni, minciuni. Guvernul Boc a cazut prin motiune de cenzura pentru ca era un guvern prost. Referendumul este pentru Basescu, ca sa-i vina adeptii la vot. Acum sunt cheltuiti inca 1 milion de euro pe niste formulare separate pentru referendum. Aici se duc banii economisiti prin trimiterea bugetarilor in concediu obligatoriu fara plata de catre un presedinte iresponsabil si cinic.
Basescu a adaugat ca, pentru ca Parlamentul sa fie dizolvat, este nevoie sa mai cada un Guvern. El sustine ca validarea presedintelui ales este pe 21 decembrie, si daca au trecut 60 de zile de la caderea primului Guvern, se poate dizolva Parlamentul. Alta minciuna. Basescu nu poate si nu va dizolva Parlamentul. Cel mult se poate dizolva pe sine. Dar nu in sticlutele de votca cu insemnele sale, date alegatorilor prin judete. Lui Basescu ii trebuie o sticla mai mare, daca nu un butoi.
Basescu la B1TV a mentionat si doua lucruri pozitive care s-au intamplat in mandatul sau, dar la care nu a avut nicio contributie personala: integrarea in UE (a fost meritul intregii clase politice) si introducerea pensiei minime (meritul lui Tariceanu si al PNL, sprijiniti de Iliescu, Geoana si PSD). Basescu a mai declarat ca, in paralel, a facut si greseli, dand ca exemplu promulgarea legii maririi salariilor profesorilor cu 50% sau declaratia ca va demisiona daca va fi suspendat. Greseli monumentale! Profesorii il dispretuiesc, iar demisia in 5 minute l-ar fi bagat pe Basescu in Guiness Book.
Basescu a mai zis la B1TV ca a ramas credincios obiectivului de a lupta cu "sistemul ticalosit". Basescu a ocupat functii de executie peste 15 ani in sistemul ticalosit: secretar de stat, ministru, primar general, presedinte. Plus cativa ani de parlamentar. Se poate spune ca el insusi a ticalosit sistemul.
"Nu exista o scoala de presedinti, cand te duci la Cotroceni esti doar stagiar", a mai zis Basescu la B1TV. Basescu nu ia nota de trecere la stagiul de presedinte. El este prototipul repetentului ajuns din intamplare pe un post nemeritat.