Presedintele Traian Basescu a vizitat ieri si batalionul "Lupii negri" din Kandahar, dupa ce cu o zi inainte a fost alaturi de militarii romani dislocati in Irak. Presedintele Basescu i-a decorat pe mai multi "lupi" cu ordine si medalii, iar membrii delegatiei le-au oferit daruri de Sarbatori tuturor militarilor romani si, impreuna cu acestia, au asistat la un program de colinde traditionale, dupa care au luat masa de seara.
Presedintele le-a multumit pentru profesionalismul si dedicatia de care au dat dovada in timpul misiunilor. "Respect si recunostinta pentru activitatea 'Lupilor Negri' in Afganistan. Va multumesc. La multi ani! Va asteptam pe toti acasa!", a consemnat presedintele Romaniei in Cartea de Onoare a Batalionului 151 Infanterie. Ca si in Irak, seful statului a luat masa impreuna cu soldatii din Kandahar.
Programul vizitei a inclus intrevederi cu comandantul Brigazii 173 Aeropurtata "Bayonet", cu colonelul american Kevin C. Owens si cu oficialitati ale provinciei Kandahar. De la Kandahar, presedintele Basescu s-a deplasat la Kabul, unde s-a intalnit cu militarii romani din detasamentul de informatii cantonati aici. Delegatia prezidentiala a plecat apoi spre Georgia, unde seful statului roman efectueaza o vizita oficiala la invitatia omologului sau Mihail Saakasvili. (I.N.)