Ministrul Administratiei si Internelor si vicepresedintele PD, Vasile Blaga, a declarat miercuri seara ca partidul sau era astazi in opozitie, daca Traian Basescu nu castiga alegerile prezidentiale si ca si ceilalti membri ai coalitiei de guvernamant trebuie sa inteleaga acest lucru. In legatura cu problema administratiei publice locale, aflata sub controlul social-democratilor, Blaga a precizat ca in PD nu vor fi acceptati primari de la PSD. El a explicat ca pesedistii “vin cu sleahta lor, vin cu structurile lor“ si PD nu va avea niciodata ocazia sa construiasca in comunele si orasele respective.
Declaratiile lui Blaga au fost facute dupa ce presedintele interimar al PD, Emil Boc, a subliniat ca democratii nu vor mai tolera controlul PSD, “pentru ca se induce ideea ca Alianta nu are oameni capabili sa conduca Romania“. Boc a mai adaugat ca programul de guvernare este greu de realizat “daca la nivelul administratiei publice locale sunt in functii membri ai PSD“.
Emil Boc, alaturi de ministrii PD Gheorghe Seculici, Vasile Blaga, Gheorghe Barbu, Ene Dinga, primarul general Adriean Videanu, parlamentari, secretari de stat si sefi de filiale, a prezentat miercuri, la Clubul Dacia, motiunea “Romania prospera, Romania democrata“, de orientare populara. La eveniment au participat peste 1.000 de delegati ai organizatiilor Ilfov, Giurgiu, Ialomita si ai celor sase sectoare ale Capitalei.