Presedintele Traian Basescu a facut, vineri, o baie de multime la Upetrom, cu ocazia aniversarii a 100 de ani de la infiintarea uzinei, invitandu-i pe muncitori, duminica, la Cotroceni, la Ziua portilor deschise.
Evenimentul de celebrare a 100 de ani de la infiintarea Upetrom a avut loc in curtea uzinei, presedintele fiind intampinat cu paine si sare de catre tinere imbracate in costum popular.
Presedintele societatii Upetrom, Gabriel Comanescu, l-a invitat pe seful statului pe scena declarand ca este o onoare pentru societate prezenta lui Traian Basescu.
Seful statului si-a rostit discursul, in incheiere urandu-le "La multi ani!" muncitorilor prezenti, familiilor acestora, ploiestenilor si "tuturor prahovenilor".
Seful statului a fost aplaudat, dupa care a coborat de pe scena, intrand in multimea de muncitori prezenti. El a dat mana cu muncitorii din jurul sau, s-a imbratisat si s-a fotografiat cu unii dintre acestia, le-a urat "La multi ani!" si in repetate randuri i-a invitat duminica sa participe la Ziua portilor deschise de la Cotroceni.
La un moment dat, presedintele a intrebat un grup de salariate care este procentul de femei angajate la Upetrom. "De pe scena am vazut ca sunt cam 30% femei in public", a precizat Basescu, salariatii raspunzand ca acest procent este cel corect.
Seful statului s-a mai interesat in ce unitati lucreaza angajatele, raspunzandu-i-se ca acestea se ocupa de multe domenii, de la intretinere pana la proiectare, existand chiar si sudorite. "Dar ce, pe nava mea nu sudau femei, sus, pe schele? Am si acum poze cu ele", a raspuns, razand, seful statului.
Dupa acest dialog, el s-a indreptat spre tarabele amenajate in curtea uzinei unde se pregateau mici si carnati. Basescu a discutat si in acest loc cu muncitorii prezenti.
In final, Traian Basescu s-a retras in cortul amenajat pentru personalitati, unde a discutat timp de un sfert de ora cu conducerea uzinei si cu oficialitatile locale.
Inainte de plecare, seful statului l-a zarit pe fostul antrenor de box al lui Leonard Doroftei. Seful statului a dat mana cu acesta spunandu-i ca este pasionat de box si ca urmareste meciurile celor doi boxeri mentionati.