Presedintele Traian Basescu se afla de ieri dupa-amiaza la Moscova, intr-o vizita oficiala la invitatia omologului sau rus, Vladimir Putin. In afara de delegatia oficiala, Basescu mai este insotit si un numar destul de mare de oameni de afaceri, care s-au deplasat la Moscova cu un avion separat.
“Vizita la Moscova are pe fond un singur obiectiv major: punerea in aplicare, in zona economica in mod deosebit, a conditiilor create prin semnarea si ratificarea Tratatului de baza dintre Romania si Federatia Rusa.
Un alt obiectiv al vizitei este crearea unui climat de incredere intre Romania si Federatia Rusa, plecand de la premisa ca Romania este stat membru NATO“, a declarat Basescu la plecarea din tara.
In discutia de o ora pe care a avut-o ieri cu Putin intre patru ochi, Basescu a solicitat o implicare pozitiva a Rusiei in rezolvarea conflictului din Transnistria. De asemenea, Basescu a deschis discutia si despre “situatia Marii Negre ca zona de transfer al drogurilor catre Europa, ca zona de transfer si de export de armament catre zone de conflict si ca zona de transfer a traficului de persoane catre tarile Uniunii Europene.