Presedintele Traian Basescu a fost fluierat si huiduit in timpul manifestarilor dedicate Zilei Marinei. In momentul in care presedintele a mers la microfon, din multimea adunata pentru a asista la ceremonii s-au auzit fluieraturi si cateva huiduieli. Presedintele, insa, le-a ignorat si si-a inceput discursul, spunand ca participa cu placere la Ziua Marinei, care coincide cu Sfanta Maria, protectoarea marinarilor.

Seful statului a plecat de la festivitati prin multime, fiind apostrofat de turistii prezenti pe faleza, care i-au strigat sa nu mai vina la asemenea manifestari si i-au spus ca s-au saturat de el. "Ne-am saturat de dumnevoastra, domnule presedinte", s-a putut auzi din multime.
Intrebat de cineva din multime daca traieste bine, presedintele a raspuns: "Nu prea, am o multime de greutati pe cap".
Presedintele s-a plimbat timp de aproximativ o jumatate de ora in zona falezei din fata Cazinoului din Constanta, a facut fotografii cu cativa copii si a vorbit cu parintii acestora, carora le-a spus ca este o situatie de criza si ca toata lumea trebuie sa inteleaga acest lucru.

3.000 de persoane prezente la manifestari

Manifestarile prilejuite de sarbatorirea Zilei Marinei Romane, la 150 de ani de la infiintarea Fortelor Navale Romane moderne, au inceput la ora 09.55, cand presedintele Traian Basescu a fost intampinat de Garda de Onoare. Au fost prezenti la manifestari si ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea, ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu, precum si oficialitati militare si civile, iar la ceremonii au participat aproximativ 3.000 de persoane. Dupa ce a avut loc ceremonialul de ridicare a pavilionului la catargul din dreptul Comandamentului Flotei si ridicarea pavilionului si marelui pavoaz la bordul navelor din dispozitiv, au urmat discursurile oficialitatilor. Ulterior, miile de turisti si de constanteni prezenti pe faleza din dreptul Comandamentului Flotei au putut urmari sosirea alaiului Zeului Neptun si demonstratii marinaresti, urmate apoi de Exercitiul Naval FNR 2010. Publicul va putea viziona acest exercitiu de pe faleza Cazinoului din Constanta, din fata Comandamentului Flotei.
Ziua Marinei Romane este sarbatorita in fiecare an la 15 august, odata cu sarbatorirea Sfintei Marii - Praznicul Adormirii Maicii Domnului, de mai bine de un secol.

PSD, acuzat ca sta in spatele manifestantilor







UNPR Constanta crede ca filiala locala a PSD a incercat "fara succes sa deturneze sensul zilei de 15 August, prin trei-patru fluieraturi de la inceputul discursului presedintelui Romaniei". "Sunt absolut revoltat de ceea ce au ajuns sa faca unii oameni din PSD Constanta. Ar trebui sa le fie rusine celor care au venit la Ziua Marinei sa fluiere, sa instige si sa faca atmosfera politica. Oricum, din cate am vazut, nu au fost decat doi-trei oameni despre care stiu sigur ca sunt membri in organizatia locala a PSD", a spus liderul UNPR Constanta, George Lipoveanu. Acesta mai sustine ca "toti cei care au fost pe faleza au fost bucurosi sa-l vada pe presedintele Traian Basescu printre ei" si ca "multimea prezenta la Sarbatorile Marinei i-a fost, ca de obicei, alaturi presedintelui Traian Basescu, in timpul plimbarii pe faleza, ceea ce demonstreaza genul de politica pe care intelege sa o faca Partidul Social Democrat".