Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la RRA, ca daca Guvernul declara ca are un plan B pentru cazul in care justitia ar da castig de cauza PRM, atunci ar trebui sa emita acum o hotarare care sa lase sesizarea respectiva fara obiect. "De ce Dumenzeu nu corecteaza acum ce este de corectat astfel incat sesizarea sa ramana fara obiect?", a spus Traian Basescu.
Intrebat cum comenteaza hotararea data joi de Curtea de Apel Bucuresti privind ramanerea in vigoare a Hotararii de Guvern privind delimitarea colegiilor uninominale, presedintele Basescu a raspuns ca decizia judecatorului trebuie respectata si nu poate fi pusa la indoiala. "Am intrat insa in ceea ce spuneam in discursul rostit in Parlament: se pare ca hotararea nu respecta rigorile legale", a spus Basescu.
Presedintele a mentionat ca deja se intra intr-o perioada de confuzie, pentru ca justitia se va pronunta pe fond in legatura cu sesizarea PRM in 11 noiembrie, in plina campanie electorala. El a adaugat ca nimeni nu poate anticipa verdictul judecatorilor.