Dupa scadalul Ridzi, in curtea Cotrocenilor se pregateste sa explodeze si bomba Udrea. Dominat net de adversar, Basescu se comporta ca un boxer facut groggy. El este vadit dezorientat si descumpanit in cazul Udrea, fiind pus in situatia de nu sti ce hotarare sa ia. Pentru prima oara Basescu a pierdut controlul si este in defensiva.
Basescu era supranumit Zeus in desenele animate ale unei televiziuni de divertisment. Un supranume care sugera o alura politica de presedinte-jucator omnipotent. Aura lui Traian Basescu in mijlocul acestei veri pre-electorale incepe sa se stinga. Mai intai Ridzi si acum Udrea sunt pietrele de moara care atarna de gatul lui Basescu.
Punerea sub urmarire penala a Monicai Iacob-Ridzi este o lovitura in edificiul imaginii presedintelui Basescu. Fostul ministru al Tineretului si Sportului pare a avea mari sanse in a deveni primul ministru condamnat penal din Romania. Conditiile nu ii sunt deloc favorabile democrat-liberalei, in acelasi timp camarada de arme a europarlamentarului Elena Basescu.
Bruxelles-ul asteapta de multa vreme ca Romania sa-i aduca pe tava capul primului politician de rang inalt corupt. Traian Basescu nu isi va putea permite sa fie indulgent cu un politician, oricine ar fi acesta, in pragul campaniei electorale.
Bomba Udrea gata sa explodeze deasupra capului prezidential este infinit mai periculoasa. Asocierea dintre Traian Basescu si Monica Iacob-Ridzi este una indirecta, intermediara fiind mezina presedintelui, Elena Basescu. Nu acelasi lucru se poate spune si despre Elena Udrea.
Ministrul Turismului este suspectata de atribuirea de fonduri publice uriase pe criterii preferentiale, catre anumite televiziuni si catre anumiti primari ai PD-L. Noua comisie de ancheta parlamentara destinata Elenei Udrea si solicitata de liderii PNL si PSD va face dezvaluiri fulminante.
Elena Udrea nu va fi o prada facila, precum colega sa de partid Ridzi. Dar efectele declansarii unei anchete referitoare la modul in care au fost cheltuite fondurile Ministerului Turismului vor fi devastatoare pentru imaginea lui Traian Basescu.
Indiferent de rezultatul anchetei in cazul Udrea, Basescu este in corzi. Lipsa de inspiratie a lui Traian Basescu, care l-a atacat pe Adrian Nastase, suspectul etern invinuit de coruptie, a fost evidenta.
O alta tinta preferata a lui Basescu este presa, pe care o loveste oricand si pentru care nu mai are de multa vreme cuvinte bune.
Presedintele in exercitiu este intr-o evidenta stare de confuzie si ofera pe tava reteta ideala: alianta deja previzibila a adversarilor politici ai lui Basescu cu mogulii presei.