HotNews informeaza: Traian Basescu l-a propus pe finantistul Cristian Popa la functia de premier. Dar lucrurile se complica, partidul il vrea pe Blaga premier, in locul lui Boc
"Premier va fi un independent, finantist. Dar lucrurile se complica, partidul l-ar vrea pe Blaga. Cristian Popa, viceguvernatorul BNR, va fi propus grupurilor parlamentare PDL. Mai trebuie ca Traian Basescu sa convinga si partidul", au declarat pentru HotNews.ro surse din PDL, la scurt timp dupa debutul intalnirii dintre seful statului si grupurile parlamentare ale partidului. Conform surselor citate, reprezentantii garzii vechi refuza un premier independent, pe motiv ca partidul trebuie reprezentat in Guvern. Mai multi lideri apropiati de Blaga l-ar fi propus premier, dar acesta a refuzat. Potrivit surselor HotNews.ro, nici Traian Basescu nu-l doreste pe Blaga premier.
Surse din BNR au declarat pentru HotNews.ro ca este "aproape exclus" ca demnitari ai Bancii Nationale sa fie vizati pentru functia de premier. Potrivit acestor surse, Cristian Popa ar fi reactionat nervos la informatiile potrivit carora numele sau ar fi fost luat in calcul la functia de premier, respingand ferm aceasta ipoteza.