Constantin Gheorghe publica pe blog articolul Delirul continua, pe care il puteti citi in continuare.
Delirul lui basescu continua in ritm sustinut. Azi s-a dus la RRA sa se rafuiasca, o data in plus, cu adversarii lui politici. Este tot mai dezlanat, mai lipsit de logica, si mai egocentric. Totul trebuie sa se desfasoare in jurul lui. el e miezul din Fanta, vorba lui Mircea Badea. El e EL, e Zeus, ailalti niste cacati, si pe care ii trateaza ca atare.
Ce daca decizia CCR este obligatorie, inclusiv pentru Presedintele Romaniei? El, Supremul Cur al politicii romanesti a decis sa nu tina cont de decizia ei in privinta modificarilor declarate neconstitutionale, si a trimis textul Parlamentului, sa se spele aia pe cap cu el. Vorbeste permanent despre el ca despre autorul textului revizuirii, ceea ce este adevarat, dar neconstitutional, pentru ca Guvernul trebuie sa intocmeasca textul, si guvernului ii revenea obligatia sa ia o decizie dupa sentinta CCR.
Evident, nu se asteapta sa se intample ceva in Parlament. Dar asa esecul nu va fi al lui, va da vina pe Opozitie, pe baroni, pe "raii" care nu vor sa-i permita sa "modernizeze" statul. Un exemplu de "modernizare": vrea sa dea comunelor atributii care pana acum apartineau institutiilor judetene, dupa desfiintarea judetelor. Pai cele mai multe comune nu pot plati nici acum salariile angajatilor, de unde bani in plus pentru aceste servicii? Mai mult, vrea sa nu mai permita transferuri bugetare catre comunitatile locale. Sa se intretina singure, chiar si prin comasare. Va dati seama ce tragedie se va produce? Comunitati intregi vor muri, pur si simplu. Nu doar comune, dar si orase.
Statul are obligatia sa reduca decalajele de dezvoltare intre diversele sale regiuni, prin politici redistributive. Ce vrea basescu? Sa distruga mecanismele de solidaritate nationala in numele "eficientei". Boul asta crede ca un stat e o carciuma? Statul are alte functiuni, si altele trebuie sa fie criteriile dupa care este judecata performanta lui. Dar ce stie basescu, in afara de baga batul prin gard? Ca sa se distreze, pentru ca atat il duce mintea!