AGERPRES: Basescu, despre reprezentarea la Bruxelles: Scoateti un act juridic constitutional si eu ma duc la Neptun, la plaja

Presedintele Traian Basescu a afirmat ca, in momentul in care Parlamentul va adopta un act juridic care sa fie constitutional si care sa prevada ca premierul trebuie sa mearga la Bruxelles, atunci el ii va transfera tot ceea ce stie primului-ministru.
"Eu va spun un singur lucru: in momentul in care Parlamentul Romaniei adopta un act juridic, deci nu o declaratie, trebuie sa fie ori o hotarare ori o lege, in care spune ca primul-ministru merge la Bruxelles si acel act este constitutional, eu ii spun ‘drum bun!‘ si-i transfer tot ce stiu primului-ministru, indiferent cine este el. Dar nu vreau un act fara valoare juridica, iar, pe urma, eu sa fiu responsabil ca nu mi-am indeplinit atributiunile constitutionale de a reprezenta statul roman acolo unde nu pot merge decat cei care reprezinta statele. Scoateti un act juridic, lege sau hotarare a Parlamentului Romaniei, probabil va fi supusa controlului de constitutionalitate si, daca este constitutionala, eu ma duc la Neptun, ma duc la plaja, nu-mi fac griji", a afirmat seful statului, intr-o interventie la postul B1 TV.
Presedintele a spus ca Parlamentul Romaniei are opt saptamani pentru a da observatii la orice act normativ al Consiliului Uniunii Europene, al Comisiei Europene sau al Parlamentului European de la primirea proiectelor si cu toate acestea sunt intarzieri. "Astazi ati facut dezbateri, acuzand ca Parlamentul Romaniei nu e implicat, dar Parlamentul Romaniei nu se implica corespunzator. Ati vrut sa dati mandate pe ceva ce nu trebuie sa dati mandate. Si, daca sunteti responsabili, adoptati un act juridic si vedeti daca este constitutional sau nu. Asta e rugamintea mea. Haideti sa nu incercam sa pacalim oamenii. Este clar, sa o recunoastem: sunt prea multi politicieni care vorbesc despre UE si cred ca singurul lucru pe care il are de facut UE este sa dea bani, iar noi sa-i luam. Dar nu participam la viata Uniunii prin institutiile noastre", a adaugat Basescu.