Site-ul de campanie pentru referendum al lui Traian Basescu, www.basescu.ro, a fost clonat, pastrandu-se aspectul grafic dar parafrazandu-se mesajele, inclusiv sloganul, care din "De ce le e frica nu scapa" a devenit "De ce ti-e frica, pasarica?".
Mesajele "471 - 300 parlamentari" si "Hai la referendum!", postate pe site-ul lui Basescu, au devenit "1 mandat - 0 rezultate" si, respectiv, "Hai la revedere!", pe site-ul www.traianbasescu.org
"Viziunea mea pentru o dictatura sanatoasa! Vad o Romanie in care sa am mai multa putere. Ca presedinte n-am facut nimic. Dati-mi Guvernul, Parlamentul si Justitia si voi face tot ce vreau! Vad un Guvern mai suplu si mai blond. Vad un Parlament atat de mic, incat Emil Boc sa se simta mare. Vad Romanie in care Justitia sa dea sentintele la inceputul si nu la finalul proceselor. Prea mult timp pierd oamenii prin tribunale, in timp ce restaurantele amicilor mei dau faliment. Vad o Romanie cu o singura televiziune si un singur ziar. Am spus acum ceva ani ca am sa le scot oamenilor din cap 'cucul cu autostrazile'. Si am reusit! A venit vremea sa le scot din cap si 'cucul cu democratia'. Am spus ca Romania este muribunda. Iar o tara bolnava se vindeca doar cu o dictatura sanatoasa. Vad o Romanie in care toti gaozarii si toate pasaricile sa aiba mai mult bun simt cand vorbesc cu mine. Am facut atatea pentru acest popor nerecunoscator. Merit o statuie. Si daca voi fi presedinte, mi-o voi construi singur! Vad o Romanie cu macar 300.000 de someri. Pe timp de criza, cineva trebuie sa fie sacrificat. Si n-am de gand ca aceasta criza sa fie platita din buzunarul meu sau al altor oameni cinstiti ca Adriean Videanu, Radu Berceanu sau Elena Udrea", este articolul principal din site-ul clona.
De asemenea, pe pagina de internet apar rubrici precum "Case pentru tineri din vanzari anterioare": "Am demonstrat ca tinerii pot avea o casa in Romania. Fiica mea Ioana are o casa de 800.000 de euro. Doar cei care muncesc cinstit fac imprumut pe 30 de ani ca sa-si cumpere o garsoniera de 40.000 de euro. Salariul este un moft. Din tunuri iti faci un rost".
La sectiunea "Oameni care ma sustin" este postata fotografia lui Omar Hayssam, iar nota de sub fotografie este un extras din stenograma unei discutii atribuite generalului Constantin Degeratu si lui Omar Hayssam, in care sirianul spune ca seful statului l-a asigurat ca nu va pati nimic in scandalul rapirii jurnalistilor in Irak, in 2005: "Eu sunt presedintele... iti garantez ca nimeni nu se atinge de un fir de par de-al tau!".
Pe www.traianbasescu.org mai apar unele indemnuri, cum ar fi "Sa traiti bine! Ca in Trinidad Tobago", "Din succesuri in succesuri, catre marile progresuri!" sau "Vreau o Romanie a bunului sprit!".
"Sa traiesc bine! Ca ministru, am vandut flota la fier vechi. Ca primar, mi-am dat singur o casa pe strada Mihaileanu. Ca presedinte, l-am ajutat pe fratele meu sa faca afaceri cu armament. Inca un mandat si m-am aranjat!", este un alt text postat pe site.
Pana la momentul difuzarii acestei stiri, echipa de campanie a lui Traian Basescu nu a dat vreun semn in legatura cu existenta acestui site.
Atentie: site-ul clona este www.traianbasescu.org