Liberalii si conservatorii sustin ca Traian Basescu este principalul dusman al pensionarilor. Asta pentru ca, spun liderii PNL si PC, seful statului este dispus sa faca orice pentru ca pensiile sa nu fie majorate.

Liberalii se lauda cu intentia Guvernului Tariceanu de a majora pensiile si il critica pe Traian Basescu pentru pozitia pe care o are fata de acest subiect. In acest sens deputatul liberal Emil Strunga a precizat ca pensiile vor fi majorate in doua etape, respectiv la 1 septembrie 2007 si 1 ianuarie 2008. In prima etapa se vor majora pensiile din agricultura cu 50%, iar in a doua etapa se vor majora pensiile din sistemul public cu 25%. Aceste majorari vor face ca valoarea medie a pensiilor sa creasca de la de la 399,60 lei la 568 de lei.

Ideea majorarii pensiilor este sustinuta si de conservatori, care, prin vocea deputatului Bogdan Ciuca, sustin insa ca liberalii, democratii si reprezentantii UDMR au organizat un soi de complot pentru ca proiectul PC referitor la acea cota de solidaritate de 1% din profitul firmelor sa nu treaca de comisiile de specialitate din Parlament. Bogdan Ciuca mai crede si ca, indiferent de ceea ce vrea Basescu, valoarea pensiilor va fi modificata mai devreme sau mai tirziu.

Presedintele imparte tara in tabere

Liberalul Emil Strunga a declarat vineri ca, din pacate, un partid politic, respectiv PD, si presedintele Romaniei, Traian Basescu, s-au exprimat public ca nu sustin proiectul de majorare a pensiilor. "Cinismul lui Traian Basescu intrece orice limita atunci cind se opune majorarii pensiilor pentru mai mult de 5 milioane de romani. De fapt Traian Basescu ii sacrifica pe pensionari pentru ca ei reprezinta doar 20% din electoratul sau. In concluzie Traian Basescu este gata sa blocheze marirea pensiilor doar pentru ca nu are nici un folos de pe urma acestei actiuni guvernamentale", a declarat deputatul galatean.

La rindul sau conservatorul Bogdan Ciuca considera ca, prin declaratiile pe care le da, Traian Basescu nu face altceva decit sa creeze tensiuni intre pensionari, profesori si salariatii din sistemul de sanatate. "Nu este normal sa le ceri oamenilor sa aleaga intre educatie, sanatate si pensii", a adaugat conservatorul.