Actualul presedinte si candidat la presedintie, Traian Basescu, si-a inceput campania cum stie: facand bascalie. El a declarat, razand, la sediul sau de campanie, ca doreste sa il salveze pe Mircea Geoana, sa nu se faca de ras la aceste alegeri propunadu-i functia de premier si sustine ca PSD a inceput jocurile murdare de campanie.
"Mircea Geoana poate fi un prim ministru, dar ii dau sansa sa se hotarasca acum, oferta i-am facut-o public. Da, urmatoarea nominalizare este Mircea Geoana. Eu ii dau sansa acum ca sa nu se faca de ras pana la turul doi vreau sa il salvez pe Mircea Geoana, nu vedeti!", a declarat Traian Basescu.
Presedintele a reiterat ca doreste o campanie curata, fara atacuri sub murdare din partea celorlalti candidati si sustine ca PSD deja a inceput sa joace incorect prin dezvaluirile facute in cazul Hayssam. In apararea sa Traian Basescu a declarat ca Omar Hayssam a fost omul lui Ion Iliescu si al PSD, dand drept exemplu calatoriile pe care sirianul le facea la bordul aeronavei fostului presedinte al Romaniei.
"Ceea ce este jenant este ca se folosesc spusele unui infractor impotriva presedintelui Romaniei, a unui infractor care i-a minttit pe romani multa vreme, se folosesc spusele unuia care mergea in avion cu presedintele Ion Iliescu, si care niciodata nu a fost in avionul cu care a circulat presedintele Traian Basescu, alaturi de Omar Hayssam , Fathi Taher, erau clientela PSD-ului, impotriva presedintelui Romaniei, este un tip de campanie murdara, in orice caz cine l-a dus cu avionul, cine l-a primit in partid ar putea sa spuna mai multe despre acest domn care in timpul meu a fost arestat, incarcerat, judecat si condamnat la 20 de ani de inchisoare", a declarat Traian Basescu.
Presedintele a mai precizat ca procurorul care l-a eliberat pe Omar Hayssam nu mai face parte din Parchetul General pentru ca l-a pus in libertate pe sirian si nu a cerut institutiilor statului sa il supravegheze.