Traian Basescu socheaza, pe final de campanie: el l-a laudat in direct, in aceasta noapte, la OTV, pe Adrian Nastase, spunand ca a fost un prim-ministru bun si ca este un om politic adevarat.
Declaratiile lui Basescu au venit ca raspuns la intrebarea lui Dan Diaconescu "Cine a fost cel mai bun premier din istoria Romaniei?", moment in care presedintele a raspuns: "Greu de spus, insa trebuie sa recunosc ca Adrian Nastase a fost un prim-ministru bun".
"Daca nu ar fi fost atat de corupt" a completat, retoric, Basescu tragand un oftat spectaculos si adaugand: "Nu pot sa spun, neaparat, daca a fost cel mai bun, dar a fost un prim-ministru bun".
Intrebat daca Nastase a fost adversar mai puternic decat Geoana, Basescu a raspuns, razand, ca Nastase e om politic, in timp ce Geoana este doar "o marioneta", la fel cum va fi si daca va fi ales presedinte. "Hai sa fim seriosi! Nastase e om politic. Ati vazut miscand in front vreun mogul in timpul lui Adrian Nastase?" a mai spus, amuzat vizibil, seful statului.
Reamintim ca, in urma cu doua luni, nu mult inaintea campaniei, Vasile Blaga a socat opinia publica declarand, intr-un interviu din "Catavencu", faptul ca Nastase a fost cel mai bun premier al Romaniei din istoria post-decembrista.
La vremea respectiva, declaratiile sale au fost considerate un derapaj sau chiar o fronda anti-Basescu, dar, iata ca acum, cel care confirma asta este chiar presedintele.
Basescu urmareste cu aceste declaratii sa-l minimizeze pe Mircea Geoana. Cu atat mai umilitor va fi pentru Basescu sa-l bata Geoana.
Cat despre Nastase, poate ca istoria va face intr-o zi dreptate si vom afla nu ca a fost un bun premier, ci altceva: raspunsul la intrebarea cine a castigat in realitate alegerile din 2004 ?