Traian Basescu uita ca nici un om politic nu a castigat razboiul cu presa si ataca trusturile Realitatea-Catavencu si Antena 3 pe care le acuza ca sunt hotarate sa influenteze decizia politica.
"Sunt trusturi cum ar fi Realitatea-Catavencu sau Antena 3 care, in mod netransparent, sunt hotarate sa influenteze decizia politica. Daca ar spune cinstit - cum ar face trustul Realitatea - noi sustinem candidatul X, am sti de ce emisiunile sunt intr-un fel sau altul sau trustul Antena daca ar spune: noi, cinstit, trustul Intact sustinem cutare candidat ar fi, de asemenea, corect, dar atata timp cat, pe de o parte, se vor independenti", a afirmat Basescu, la postul public de radio.
Presedintele Traian Basescu mai afirma ca la RealitateaTV s-a creat impresia, subliminal, ca fiica lui ar fi beneficiat de bani publici pe durata campaniei electorale pentru europarlamentare.
"Va dau un exemplu, pentru ca nu vreau sa ma duc in alta parte, un exemplu de moralitate de trust si o sa incep cu trustul domnului Vantu, care, spre exemplu, pentru a amesteca sau a da impresia ca fiica mea a fost beneficiara unor bani publici in campanie, timp de 30 de zile, de dimineata pana seara dadeau imagini cu Monica Ridzi si fiica mea la concertul formatiei Voltaj. Subliminal s-a indus impresia ca era sustinuta si cu vorbe afirmatia, deci de unde pana atunci se intrebau de ce Elena Basescu a fost data la televiziuni pe 1 si 2 Mai, de Zilele Tineretului, ca si cum ar fi fost data de la toate evenimentele. Nu a fost, ca a fost cu mine, s-a profitat de faptul ca s-a dus la concertul formatiei Voltaj si timp de 30 de zile au probat cu acele imagini implicarea, chipurile, a fiicei mele in cheltuirea banilor publici de la Ministerul Tineretului si Sportului", a declarat Basescu.
"Prea cinstitii ziaristi ai acestui trust oare de ce nu apar zilnic cu poze ale amaratilor de la FNI la tribunal, cand stiu foarte bine ca a fost condamnata Vlas, pentru ca a umblat cu creionul, dar banii acelor amarati sunt la Vantu? Sau un alt exemplu: firma Petrom Service a reusit sa pacaleasca statul de vreo 63 de milioane de euro, returnare de TVA pe ultimele zile de guvernare ale Guvernului Tariceanu, returnare ilegala. Mai mult decat atat, tot Petrom Service si-a dat publicitate la Realitatea, pentru a transfera bani incasati in relatia cu Petromul, in asa-zisa publicitate, ca si cum mai exista o alta companie Petrom Service, care era in contract cu Petromul. Acea sifonare de bani, asta a mai daunat statului roman cu o paguba, iarasi, de vreo 30-40 de milioane de euro", a mai declarat Basescu, despre postul de televiziune RealitateaTV.
"Sunt si ziaristi care, chipurile, sunt consultantii unui om politic si au si emisiuni la televizor si pe urma il aduc in emisiune - chiar la televiziunea publica uneori - si spun: domnule X, sa facem o emisiune de politica externa, iar el este consultantul domnului, deci isi duce lipsa de fair-play atat de departe incat il aduce si in emisiunile lui, fiind consultant. Pai, pentru asta este platit de fapt, sa-l duca la postul de televiziune, ca este public, ca este al unui mogul, sa-l duca acolo", a continuat Traian Basescu.