Presedintele Traian Basescu nu a scapat ocazia de a-i ataca din nou, ieri, pe cei 322 de parlamentari care au votat pentru suspendarea sa din functie. Desi, intre timp, o parte din acei parlamentari au trecut de partea sa, seful statului continua sa foloseasca numarul 322, cunoscut in mediile ezoterice ca un simbol masonic. "Nimeni nu vorbeste de atitudinea dictatoriala la predecesorii mei care au schimbat guverne cu minerii, care au schimbat trei guverne intr-un mandat, uneori la limita constitutionala. Ei au devenit democrati, iar un presedinte care nu si-a folosit instrumentele statului pentru a preintampina suspendarea este catalogat de propaganda neocomunista ca fiind dictator. Coalitia celor 322 ramane in picioare cu o energie extraordinara de lupta impotriva propriului popor", a declarat Basescu. Utilizarea personificata a "Coalitiei celor 322" a fost poate si unul dintre motivele pentru care ministrul liberal al Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a spus ieri ca Basescu sufera de mai multe boli psihice.
Consideratiile sefului de stat la adresa celor 322 de parlamentari au fost facute cu ocazia lansarii unei carti semnate de Vladimir Tismaneanu, cel care a redactat raportul de condamnare a comunismului insusit de Traian Basescu. "Foarte multe lucruri care se petrec astazi isi au radacina in perioada comunista", a declarat seful statului, care a vorbit, in acest context, despre necesitatea adoptarii Legii Lustratiei, care sa reduca din efectele comunismului. Basescu i-a amintit pe neocomunistii care lupta astazi impotriva sa, considerand insa ca "acest tip de propaganda a ajuns sa enerveze, nu mai este eficienta" si asta pentru ca "poporul este mai inteligent decat propagandistii televizati". Replica liberalilor nu s-a lasat asteptata, liderii PNL anuntand ca nu-i vor permite presedintelui Basescu sa le fure ideea legii lustratiei, care a pornit in fapt de la ei. Mai mult de atat, ministrul liberal al Sanatatii a trecut la un atac deosebit de dur la adresa sefului de stat, spunand despre acesta ca sufera de mai multe boli psihice.

Nicolaescu: "Criza e doar in capul lui Basescu"

De asemenea, Eugen Nicolaescu a spus despre apropiatii presedintelui, Emil Boc si Theodor Stolojan, ca sunt slugi prezidentiale care vor cu orice pret sa darame guvernul Tariceanu. Nicolaescu crede ca in Romania nu este nici o criza politica, iar guvernul are stabilitate, ministrii facandu-si treaba cat se poate de bine. "Criza e doar in capul lui Basescu", a declarat liderul liberal, potrivit caruia presedintele Romaniei "sufera de mai multe boli care intra in categoria bolilor psihice".