Presedintele Traian Basescu, a semnat marti decretele pentru revocarea din functia de ministru interimar la MAI a lui Dan Nica si de numire in functia de ministru al Internelor a lui Liviu Dragnea.
Presedintele Traian Basescu, a semnat marti, decretul pentru revocarea din functia de ministru interimar al Administratiei si Internelor a lui Dan Nica, anunta un comunicat de presa al Administatiei Prezidentiale.
Potrivit sursei citate, presedintele Basescu, a semnat marti, si decretul pentru numirea in functia membru al Guvernului, ministru al Administratiei si Internelor, a lui Liviu Nicolae Dragnea.
Vicepremierul Dan Nica a fost propus marti, 13 ianurie, Presedintiei de catre premierul Emil Boc pentru functia de ministru interimar al Internelor, in locul lui Gabriel Oprea, care a demisionat din functie in aceeasi zi, dupa ce a pierdut sprijinul politic al PSD pentru acest portofoliu, ulterior anuntandu-si si demisia din partid. "Premierul Emil Boc, in temeiul articolelor 106 si 107 din Constitutie, a inaintat presedintelui Romaniei, Traian Basescu, propunerea ca Dan Nica, viceprim-ministru, sa fie desemnat in calitate de ministru interimar al Administratiei si Internelor, ca urmare a demisiei lui Gabriel Oprea'" a anuntat Guvernul.
Comitetul Executiv National al PSD a decis luni, in unanimitate, la propunerea BPN, ca Liviu Dragnea sa fie candidatul pentru functia de ministru al Administratiei si Internelor, in urma demisiei lui Gabriel Oprea.
Anuntul a fost facut, la sfarsitul sedintei conducerii PSD, de catre presedintele formatiunii, Mircea Geoana.
Geoana, a declarat ca a avut o discutie cu presedintele Traian Basescu si cu premierul Emil Boc, dupa decizia BPN de a-l propune pe Liviu Dragnea la sefia MAI, in care i-a informat despre aceasta nominalizare.
Geoana a afirmat ca presedintele Traian Basescu a primit "extrem de corect si de institutional" propunerea ca Liviu Dragnea sa preia Ministerul Administratiei si Internelor.
Intrebat de ce a discutat cu presedintele si cu premierul inainte ca PSD sa formuleze oficial propunerea ca Dragnea sa ocupe functia de ministru al Internelor, liderul PSD a raspuns : "Asa e corect, pana la urma va lucra si cu premierul in Guvern, si cu presedintele in CSAT. Mi se pare firesc ca noul ministru de Interne sa aiba o relatie constructiva si cu premierul si cu presedintele".