Senatorul Valer Marian a transmis o declaratie de presa intitulata: "De la seful scorpionilor la seful spionilor"

Presedintele Traian Basescu a schimbat tusea cu junghiul prin desemnarea diplomatului istoric Mihai Razvan Ungureanu in functia de prim ministru al Guvernului Romaniei in locul juristului filosof Emil Boc. A schimbat un democrat liberal actual cu un fost liberal. A schimbat un ardelean (din Cluj) cu un moldovean (din Iasi). A schimbat un doctor in filosofie cu un doctor in istorie. A schimbat un utecist fruntas, care a fost cooptat in anii studentiei in Comitetul Central al UASCR, cu un utecist si mai fruntas, care a fost racolat in Comitetul Central al UTC din anii de liceu (amandoi servind sub comanda Printisorului Nicu Ceausescu). A fost schimbat un profitor mai mic cu un profitor mai mare, avand in vedere ca sotia lui Ungureanu (stabilita de ani buni la Viena) primeste o leafa de 80 000 euro pe luna de la OMV AG Austria (cumparatoarea pachetului majoritar la Petrom) pentru servicii inchipuite de consultanta medicala. A fost schimbat seful scorpionilor (portocalii) cu seful spionilor (caramizii).
Cu ce altceva s-a remarcat pana acum Mihai Razvan Ungureanu? Ca secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe (1998 - 2001) si apoi ca ministru al Afacerilor Externe (2004 - 2007) a iesit in evidenta doar prin limbajul sau pretios, imbibat cu multe neologisme, incat multi interlocutori romani sau straini n-au prea inteles ce vroia sa spuna. Singura lui cucerire pe plan extern este Bodo Homobach, inaltul comisar pentru Pactul de Stabilitate in Europa de Sud-Est, pe care l-a fermecat profund La Viena (probabil, pe valsurile Dunarii). Ca politician (de dreapta, cu origini in PNL) s-a remarcat prin tradarea primului sau binefacator politic, premierul liberal Calin Popescu-Tariceanu, in favoarea noului sau binefacator politic, presedintele (de la stanga la dreapta) Traian Basescu. Ca director al SIE, respectiv ca sef al spionilor romani, s-a remarcat doar prin taiatul frunzelor la caini. Indeosebi la cainii generalului Predoiu, primul sau adjunct si seful de facto al serviciului secret in fruntea caruia a fost plasat formal si subliminal de binefacatorul sau de la Cotroceni.
Presedintele Basescu ar trebui sa ia aminte ca, cu un an in urma, omologul sau autocrat din Egipt, Hosni Mubarak, a incercat sa se salveze numindu-l vicepresedinte al statului si, totodata, sef al guvernului pe seful suprem al serviciilor sale secrete, generalul Omar Suleiman (cel mai vechi si mai apropiat colaborator al sau si omul CIA la Cairo), dar nu i-a fost de nici un folos.