Miercuri seara, la Hotelul Intercontinental, presedintele Traian Basescu a primit - pentru a doua oara consecutiv - premiul de "Omul politic al anului", pentru 2005. In discursul sau de la primirea premiului, seful statului a declarat ca pentru cariera sa de om politic este mult mai important sa primeasca acest premiu si in 2009, la finalul mandatului sau. "Cred ca in ceea ce priveste astfel de premii, este mult mai usor sa te situezi in varful topului in primii doi ani si e mult mai greu sa fii tot in varf la finalul mandatului", a spus Basescu.
In cadrul aceleiasi gale, ambasadorul Romaniei la Berlin, Adrian Vierita, a primit premiul "Diplomatul roman al anului", premiile "Diplomatul strain al anului" fiind primite de ambasadorii Luxemburgului si Coreei de Sud la Bucuresti, Conrad Bruch si, respectiv, Dae-Sik Kim.
Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a primit premiul "Ministrul anului", alaturi de ministrul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor, Gheorghe Flutur. Premiul de "Om de afaceri roman al anului" a ajuns la presedintele Niro Group. (R.N.)