Seful statului spune ca si-a pierdut increderea in premier. Liberalii ii raspund ca e prea sentimental.
Presedintele Traian Basescu amplifica criticile la adresa premierului. Dupa ce in urma cu cateva zile spunea ca regreta numirea lui Tariceanu in fruntea guvernului, ieri seful statului a declarat ca nu mai are incredere in actualul prim-ministru. In plus, Basescu a spus ca nu ii mai leaga aceleasi obiective, sugerand ca liderul PNL s-a indepartat de la programul de guvernare stabilit la inceputul mandatului.
"Executivul nu a indeplinit unele dintre promisiunile facute in campania electorala", a spus Basescu. El a dat ca exemplu situatia din sanatate si faptul ca batranii stau la coada la medicamente, dar si intarzierile in derularea unor proiecte din domeniul educatiei. De asemenea, seful statului a apreciat drept "inadmisibila" posibilitatea ca Romania sa primeasca o clauza de salvgardare sectoriala din cauza intarzierilor inregistrate de Ministerul Finantelor in implementarea sistemului informational de urmarire a colectarii taxelor.
Basescu a precizat ca, in prezent, are "o relatie corecta" cu premierul, iar faptul ca a participat impreuna cu Tariceanu la sedinta de vineri a Comitetului pentru situatii de urgenta dovedeste faptul ca "relatia interumana poate lipsi".
De asemenea, Basescu a catalogat drept "poveste" declaratiile liberalilor care au spus ca desemnarea primului-ministru s-a facut prin vot, pe baza algoritmului politic. "In Romania, primarii si presedintii se aleg prin vot", a adaugat el.