Sala Curtii Constitutionale a fost ieri, la orele pranzului, neincapatoare. Anuntarea, in sedinta publica, a hotararii de validare a alegerii lui Traian Basescu in functia de presedinte al Romaniei a fost facuta in prezenta a zecilor de apropiati ai viitorului presedinte, dar si altor lideri politici.
Scaunele pentru public au fost ocupate, printre altii, de Theodor Stolojan, Emil Boc, Mona Musca, Teodor Melescanu, Adriean Videanu, Varujan Vosganian, Adriana Saftoiu, Bogdan Niculescu Duvaz, Radu Campeanu. In sala s-au mai aflat Dan Voiculescu, Markó Béla, Ioan Talpes, Rodica Stanoiu si Antonie Iorgovan.
Traian Basescu, insotit de Theodor Stolojan, a sosit in acelasi timp cu actualul presedinte, Ion Iliescu, dupa ce, in cursul diminetii, avusesera o discutie la Cotroceni. Dupa citirea hotararii Curtii Constitutionale de validare a alegerii sale in functia de presedinte, Basescu a fost invitat sa spuna cateva cuvinte in fata judecatorilor si asistentei.
“Responsabilitatea preluarii functiei o simt cu toata fiinta mea. Va asigur ca voi fi un presedinte al tuturor romanilor, al celor 22 de milioane de romani din tara si al celor sase milioane din afara ei, voi fi un garant al Constitutiei, un presedinte activ, cu respect pentru lege si oameni si voi incerca sa continui procesele de reforma ale Romaniei. Asa sa-mi ajute Dumnezeu“, a spus Traian Basescu. Dupa aceasta ceremonie, oficialitatile prezente s-au retras intr-o alta incapere, unde au fost ciocnite cupe de sampanie, Traian Basescu fiind felicitat inca o data de actualul presedinte, Ion Iliescu.