Sedinta Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), la care participa si presedintele Traian Basescu si in care ar urma sa fie discutate concluziile Raportului CE, a inceput joi, desfasurandu-se cu usile inchise, la propunerea sefului statului.
Presedintele Basescu a propus ca sedinta sa se desfasoare fara presa si "fara transmiterea in afara a discutiilor".
Membrii CSM au fost de acord cu propunerea sefului statului, care i-a invitat pe jurnalisti, inclusiv pe cameramanul prezidential, sa paraseasca sala.
CSM a fost criticat in Raportul Comisiei Europene pentru faptul ca nu si-a asumat responsabilitatea unei reforme judiciare sau a mentinerii integritatii si responsabilitatilor proprii. Consiliul Superior al Magistraturii a anuntat ca va analiza in plen aspectele retinute in raport si va stabili masuri concrete.
La finalul sedintei CSM, presedintele Traian Basescu a plecat fara a face declaratii presei, el fiind condus de catre presedintele Consiliului, Lidia Barbulescu.
Ulterior, aceasta a declarat ca, la sedinta care s-a desfasurat cu usile inchise, seful statului nu a fost critic si ca mai sunt probleme de rezolvat pana in luna decembrie.